Jelenleg társadalmi egyeztetésen van egy vissza nem térítendő pályázati felhívás tervezete, amellyel precíziós gépek és eszközök beszerzésére lehet majd pályázni, beleértve a mezőgazdasági drónmegoldásokat is.

Partnerünk, az ABZ Drone számára az innovációs fejlesztéseken és az ipari drónok forgalmazásán túl a gazdák oktatása is fontos szempont. Segítségükkel szedtük össze a mezőgazdasági drónok és a precíziós gazdálkodás legnagyobb előnyeit.

Amennyiben szeretne ingyenes konzultációt kérni a mezőgazdasági drónmegoldásokról, akkor az ABZ Drone szakemberei ingyen és bérmentve visszahívják. Az ingyenes konzultációra ide kattintva lehet regisztrálni.

Egy hatékonyan és precízen működő gazdaságban fontos, hogy rendszeres szemrevételezéssel tartsuk állandó felügyelet alatt területeinket, és fókuszáltan orvosoljuk az esetleges problémákat. A drónok segítségével gyorsabban és hatékonyabban kivitelezhetőek ezek a folyamatok, mint a hagyományos megoldásokkal. Ismerkedjen meg részletesen a mezőgazdaságra tervezett drónmegoldásokkal!

Multispektrális felmérés drónnal

A precíziós gazdálkodás alapja a termények szükségleteinek ismerete, hiszen ezeknek az adatoknak segítségével hatékony és pontos munkafolyamatok tervezhetőek. A multispektrális felmérés megkönnyíti ezeknek a létfontosságú információknak a megszerzését. A felvételek alapján a növényorvos a problémás területeket már célzottan képes vizsgálni, így gyorsabban és hatékonyabban lehet megszervezni a védekezést vagy a tápanyagok utánpótlását. A mezőgazdasági monitoring során rögzített, a térinformatikában gyakran használt shape fájlok feltöltésével a permeteződrónok vagy akár más permetezőgépek munkáját automatizálhatjuk, így még kevesebb erőforrás-befektetést igényel a feladat elvégzése. A multispektrális felmérésnek köszönhetően nagy mennyiségű víz, műtrágya és növényvédőszer spórolható meg így téve költséghatékonyabbá és környezetkímélőbbé a permetezést. Ismerje meg a mezőgazdasági monitoring drónpilóta képzést!

Hazai igényekre tervezett drónos permetezés

A mezőgazdasági monitoring eredményeinek köszönhetően az izolált problémák is precízen kezelhetővé válnak. A rendkívüli pontosságot igénylő feladatokat egy permetező drón segítségével láthatjuk el leghatékonyabban. A különleges kialakítású eszközökkel könnyen elérhetőek a belvizes, felázott területek és a szélsőséges domborzati viszonyok sem jelentenek akadályt. A megnövelt hatékonyságon túl a technológia nagy előnye még, hogy  sem a növényekben, sem a talajban nem okoz kárt munkavégzés során. A permeteződrónok integrálásában hazánk is az élen jár. Ezt bizonyítja a WJH20 drónos permetezőrendszer, amelyet már a NAIK is bejegyzett és minősített. Ide kattintva többet megtudhat az egyetlen Európában fejlesztett és gyártott permeteződrónról, amelynek szórórendszerét Magyarországon a magyar mezőgazdasági adottságokra fejlesztettek ki!

Területmérés drónnal

A termőföldek méretének és elhelyezkedésének pontos ismerete sok mezőgazdasági folyamatot megkönnyíthet. A telekhatárok kijelölésén túl az átművelések felszámolása és az öntözőrendszerek megtervezése során elengedhetetlen a földmérésből származó adatok használata.

A speciális payloadokkal ellátott mezőgazdasági drónok percek alatt képesek centiméter pontosságú mérések elkészítésére a magasból. A drónnal történő területmérés nagy előnye, hogy nemcsak a sarokpontok és határvonalak kerülnek rögzítésre, hanem a teljes területről készül felmérés. A nagy felbontású kameráknak köszönhetően a képek utólag is kielemezhetőek. Ismerje meg a legpontosabb és leggyorsabb, Svájcban fejlesztett RTK-val felszerelt drónmegoldásokat!

Fotogrammetria és automatizált felmérések a Pix4D szoftverekkel

A tökéletes felmérések elkészítéséhez a hardvereken túl professzionális felhasználásra tervezett szoftverekre is szükség van. Partnerünk, az ABZ Drone a svájci fejlesztésű Pix4D hivatalos oktatási központjaként erre is tud megoldást kínálni. A nemzetközileg elismert gyártó több mezőgazdasági felhasználásra specializált programmal rendelkezik, így az egyszerű területmérésektől kezdve a legösszetettebb 3D modellek elkészítéséig minden feladat ellátására képesek. A szoftverek kiemelkedő előnyei közé tartozik az eredmények könnyű és gyors megosztása, valamint a rendkívül széleskörű kompatibilitás. Ismerje meg a Pix4D mezőgazdaságra tervezett felmérő és elemző programjait!

Legyen Ön is része a precíziós gazdálkodás jövőjének!

A mezőgazdasági drónok hatékonyabbá teszik a gazdálkodást. Ezt egyre többen fedezik fel. Legyen Ön is az elsők között, és alapozza gazdaságát a forradalmian új eszközök előnyeire! Mi sem bizonyítja jobban az új technológia előretörését, mint az, hogy a tervezett precíziós gépbeszerzési pályázat keretein belül mezőgazdasági drónokra és szoftverekre is pályázhatnak a gazdák. Az elnyerhető támogatás célja a szántóföldi növénytermesztés és a kertészeti ágazatok versenyképességének növelése új, innovatív technológiák és szolgáltatások igénybevételével. A 100 milliárd forint keretösszegű pályázaton várhatóan 1500-2000 projekt kerül támogatásra. Ha szeretne többet megtudni a pályázatról, látogasson el az ABZ Drone weboldalára és kérjen ingyenes konzultációt!

Tegye meg az első lépést a jövő felé az ABZ Drone csapatával!

Az ABZ Drone nemcsak ipari drónok forgalmazásával, szervizelésével és fejlesztésével foglalkozik, hanem dróntanfolyamokat is szerveznek. Látogasson el partnerünk weboldalára, és találja meg a számára legalkalmasabb kurzust!

Amennyiben kérdése van, esetleg még több információra van szüksége az agráriumban használatos drónmegoldásokról, forduljon szakértői csapatunkhoz és kérjen ingyenes konzultációt!