Tallér Lajos, Kiskunhalas
Készülék: LD-Agro Mg Navigátor V1

kép

„Korszerűsítettük a gépparkot, az új műtrágyaszórónk munkaszélessége 28–30 méter lett. A duplán szórások és kihagyások elkerüléséhez szükségünk volt egy sorvezetőre, az Mg Navigátor nagyszerűen bevált. Nagy szolgálatot tesz a saját területek mérésekor is, pontosan ki tudjuk számolni például a szükséges vetőmagot is. Nagyon hasznos műszer!”

Keszler Sándor, Kömlőd
Készülék: LD-Agro Mg Navigátor V1

kép

„Volt egy nagyon régi Mg Navigátorom, beszámítással cseréltem az újabb típusra. Permetezéshez és műtrágyaszóráshoz használom. Nem kell számolnom a sorokat, főleg kapásoknál, ha estébe nyúlik a permetezés, akkor is nagyon hasznos. A mai permetszeráraknál mindent meg kell fogni, amit csak lehet. Időben is rengeteget hoz vissza. Amikor a vetést tervezem, a területmérést használom, hogy pontosan akkora területet vessek be az egyes növénykultúrákból egy táblán belül, amennyit szeretnék.”

Bagoly András, Gérce
Készülék: LD-Agro Mg Navigátor V2

kép

„Legtöbbször műtrágyaszóráshoz használom. Nagyon hasznos kombinátorozásnál is, hogy ne legyen akkora ráfedés, így spórolni tudunk az üzemanyagon és az időn is. A GPS-jel itt, a környékünkön tökéletes, mindig működik rendesen. Vásároltam hozzá kamerát is, ez a forgóboronás vetőgépre kerül, mert ha felemelem, a traktorból már nem látom, hogy mi történik. Ár-érték arányban tökéletes.”

A fotón Bagoly András fia és a család traktora Gércén

Venczlik Zsolt, Tárkány
Készülék: LD-Agro Mg Navigátor V2

kép

„Műtrágyaszóráshoz és vegyszerezéshez használom, rengeteg időt és pénzt takarítok meg vele. Gyűrűs hengerrel, kombinátorral, simítóval is kipróbáltam már. A félbehagyott munkát is pontosan ott tudom folytatni, ahol abbahagytam. Nagyon sokat segít, főleg időben: későn este, korán reggel is tudok dolgozni. Ami le van írva, azt maximálisan teljesíti. Bátran merem ajánlani a gazdálkodóknak.”

Tőrösi János, Pacsa
Termék: LD-Agro LineGuide 800

kép

„Egy legalább 10 éves Mg Navigátor készüléket cseréltünk újabbra. Permetezésnél, talajmunkáknál használjuk, meg vagyunk vele elégedve. Kontrollképpen nagyon hasznosnak bizonyult, hogy ellenőrizhető az átfedett és kihagyott területnagyság is. Nem hagy ki, éjjel a sötétben, ködben, tényleg minden körülmény közt megállja a helyét. Gondolkodunk a továbbfejlesztésen is, ezért is választottuk ezt a típust, de lehet, hogy ez majd csak jövőre valósul meg.”

Perleczki Béla, Pitvaros
Készülék: LD-Agro LineGuide 1000

kép

„Nagyjából egy éve vásároltuk. Azért a LineGuide 1000 típust választottuk, mert bővíthető. Tavaly műtrágyaszóráshoz, permetezéshez használtuk a virtuális szakaszolással, amivel sok vegyszert spóroltunk meg. Tarlókezelésnél is nagy segítségünkre volt. Idén tavasszal fejleszteni akarjuk robotpilóta-rendszerrel. Kevés területen gazdálkodunk, de ez jelentősen megkönnyítené a munkát.”

A fotón Perleczki Béla fia, Balázs Pitvarosról

Jól látszik, hogy a gazdálkodók ma már nem csak a permetezéshez és a műtrágyázáshoz vásárolnak készülékeket. Robotpilótarendszer-fejlesztésben gondolkodnak, akár több lépésben, sokan ezért választják a LineGuide 800 vagy 1000 sorvezetőt.

A szakaszolást segítő funkciót a gyakorlatban eredményesen használják, amivel hatékonyabban valósítható meg a növényvédelem. Megismerték a program különféle funkcióit, mellyel például ellenőrizhető az átfedett és kihagyott területnagyság is. A gazdák megtalálták azokat a felhasználási lehetőségeket, amelyek valójában megkönnyítik a munkájukat.

Bővebben a GPS-es sorvezetőkről itt!

Kocsis Árpád
Termékszakértő
kocsis.arpi@agrogazda.hu
+ 36 70/342-3887
Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.
Székesfehérvár, Zsombolyai u. 36.
Tel.: +36 22/322-650; Mobil: +36 70/618-6225 
Web: www.agrogazda.hu; E-mail: info@agrogazda.hu
Agrogazda