A táblán belüli különbségek feltárásának egyik legjobb módszere a hozamtérképező rendszerrel történő adatgyűjtés. Ezzel a módszerrel egzakt információt kapunk a különböző táblarészeken elért hozamokról, amely fontos a következő kultúra tápanyag utánpótlásának megtervezéséhez.

A Topcon YieldTrakk hozamtérképező rendszer legfőbb előnye a márka egyéb megoldásainál is megszokott egyszerű kezelhetőség, pontos működés és alacsony karbantartási igény. A hozamadatokon kívül a rendszer naplózza a szemnedvességre vonatkozó értékeket is, továbbá egy dőléskompenzációs modulnak köszönhetően a felszíni egyenetlenségek sem befolyásolják mérésünk pontosságát. A rendszer pontosságát tovább fokozza, hogy a vágóasztal szakaszokra osztható, melyet a rendszer automatikusan képes ki-be kapcsolni a lefedési térképezés függvényében.

A hozamtérképező rendszernek már a valósidejű adatai is segítenek bizonyos döntések meghozatalában, például folytassam-e az aratást adott nedvességtartalom mellett? Vigyem szárítóba a terményt? Bérmunka szolgáltatás esetén igen pontossá és korrekté tehető az elszámolás, hiszen a termény mennyisége és a learatott terület nagysága is egzakt módon meghatározható a rendszer segítségével.

A betakarítás adatainak későbbi elemzéséből egyértelműen kiderül, hogy az adott évben megválasztott technológiám, illetve vetőmag típusaim a táblák különböző adottságú területein hogyan teljesítettek, melynek tanulságai felhasználhatóak a következő évek gyakorlatában.

A Yieldtrakk további előnye, hogy a rendszer kalibrálásának folyamata nem akasztja meg a munkát, hiszen a terménykalibráció normál munkakörülmények között történik és ideális esetben évente egyszer szükséges kultúránként megtenni. A keletkezett adatok kimenthetőek munkajelentésként PDF dokumentumban, további feldolgozáshoz pedig standard .shp, vagy .isoxml formátumban.

Yieldtrakk részegységek

Az akciós csomagunkban komplett kiépítés szerepel, melynek tartalma:

 • X25 monitor
 • hozamtérképezés-feloldás
 • SGR-1 antenna
 • YieldTrakk YM-1 dőléskompenzációs modul
 • Optikai szenzor pár
 • Szemnedvességmérő
 • Komplett kábelezés és tartók
 • Kiszállás
 • Igényesen elvégzett beszerelés
 • Külön napon elvégzett beüzemelés, első termény kalibráció és a rendszer kezelésének oktatása
 • 1 év Topcon Agriculture Platform (TAP) felhő alapú adatkezelő szoftver

Akciós ár: 6.200 EUR+ÁFA

Extra kedvezményként a hozamtérképező rendszert vásárlók most egy évig díjmentesen használhatják a TOPCON legújabb fejlesztésű felhő alapú adatkezelő felületét a Topcon Agriculture Platform-ot (rövidítve: TAP).

Adatcsere még soha nem volt ennyire egyszerű!

A munka végeztével a rendszer automatikusan felküldi egy biztonságos felhőbe a munkavégzés adatait (jelen esetben a hozamtérképet), mely térképi árbázolással és munkajelentésként is pillanatok alatt megtekinthető. A felület maximálisan felhasználóbarát, informatikai/térinformatikai szaktudást nem igényel a használata.

Alkalmazásvezérléssel kombinálva (pl. ISOBUS munkagép, hozamtérképezés, stb.) az elvégzett munka valamennyi paramétere egzakt módon naplózható: munkavégzés helye és a táblák tényleges mérete, a ténylegesen kijuttatott inputanyag(ok) mennyisége, a munkavégzés sebessége a tábla/táblák különböző pontjain, stb.

További információért látogasson el a www.agropilot.hu weblapunkra, vagy érdeklődjön személyesen kollégánknál:

Bíró János
+3670/886-5204
janos.biro@agropilot.hu