Évről évre népszerűbbek a Kubota traktorok Magyarországon, ezért is voltunk kíváncsiak annyira a tradicionális japán gyártó újdonságaira első kézből az Agritechnica kiállításon.

A Kubota M7000-es traktorszéria harmadik és egyben legújabb generációja is az idei Agritechnica kiállításon került bemutatásra a nagyközönség előtt. Ennek a szériának a különlegessége, hogy a gyártó az egyes országok területi képviselőin keresztül megkérdezte a gazdálkodók véleményét az M7000-es traktorokról – és ezeknek az észrevételeknek, illetve javaslatoknak a felhasználásával fejlesztette tovább a márka zászlóshajóját.

A Két-Kata Kft. büszke arra, hogy ebben a fejlesztési munkában a magyar szakemberek – és természetesen a megkérdezett hazai Kubota traktor-tulajdonosok is részt vehettek.

A hannoveri kiállításon alig lehetett az új Kubota traktor közelébe férkőzni a temérdek érdeklődőtől – fotó: Agroinform.hu

Nézzük meg, hogy milyen technikai fejlesztésekkel újult meg a Kubota zászlóshajója!

Az M7003 sorozat, azaz M7 traktor harmadik generációja – a jelenleg ismert M7002 sorozatot váltja majd fel. A frissített szériában a KUBOTA új Stage V emissziós normákat teljesítő, 6.1 literes négyhengeres dízelmotorjai szolgálnak erőforrásul, amelyek teljesítménye 130/150 és 170 LE és további 5-20 lóerős, plusz teljesítményt is biztosítanak. Ezek a motorok megfelelnek a szigorúbb károsanyag-kibocsátási előírásoknak – és újdonság a korábbi motorokhoz képest, hogy itt a DPF dízel részecskeszűrő csere intervalluma már 3000-ről, 6000 órára meghosszabbodott.

Az Xpress újraindítás, a Powershift váltóval kapható modellek új funkciója, amely közvetlenül a fékpedál aktiválásával vezérli a „tengelykapcsoló funkciót” így a vezető, a tengelykapcsoló-pedál használata nélkül megállíthatja a traktort.

Ezenkívül az M7003 sorozat ú.n. „változó áttételű” kormányberendezéssel kapható, amely lehetővé teszi a kormánykerék fordulatszámának programozását végállástól, végállásig (három különböző beállítás).

Egyéb kulcsfontosságú funkciók között szerepel a Traktor Munkagép-kezelő (TIM) technológia – amely lehetővé teszi, hogy egyes munkagépek a traktor funkcióit közvetlenül vezéreljék.

Az M7003 sorozatú traktorok első példányai várhatóan 2020 elején kerülnek értékesítésre.

Szívesen olvasna többet az új Kubota M7000-es erőgépek fejlesztéseiről? Korábbi cikkünkben részletesen bemutattuk a máris sokak által kedvelt nagytraktort.

A Két-KATA Kft. már a januári AgroMashExpó és Agrárgépshow-ra készül, ahol a gazdálkodók végre itthon is megnézhetik a Kubota traktorok széles kínálatát. Keresse fel Ön is bizalommal Kubota-forgalmazóját!

Két-KATA Kft.
www.ketkata.hu
info@ketkata.hu
06-28/465-053