A Doroti Pack Kft. csomagológépeket kínál a termékek fóliában való csomagolásának céljára. Vákuumos csomagolás esetén, a csomagológép a hozzá illeszkedő fólia segítségével és vákuumozási eljárással teljesen körül övezi a terméket, és elzárja azt, a külvilágtól, az oxigéntől, a külső légtértől. Védőgázos csomagolás esetén pedig még gázkeveréket is juttat be a csomag légterébe, tartósítás céljából.

Mik a vákuumos és védőgázos csomagolás kulcsfontosságú előnyei?

• A csomag védelmet ad a terméknek.
• A termék disztribúciós és prezentációs képessége jelentősen nagyobb.
• Egyediség alakítható ki.

• Információhordozó, versenyképes.
• Tökéletesek a higiéniai körülmények
, HACCP.
• Hosszabb a termék eltarthatósága
, s a szavatossági időtartam kitolásával, hosszabb a tárolási idő is.
A hústermékek omlósabbak lesznek, mivel a tárolási idő alatt az érlelési folyamat tovább folytatódik.
• Az élelmiszerek nem dehidratálódnak
, frissen maradnak, nem veszítenek a súlyukból és a terméket jellemző aromákból sem.

A csomagolástechnika területén, s cégünk termékpalettáján is megtalálható az igényekhez mérten a legkisebb asztali csomagológépektől, egészen az ipari igényeket is kielégítő, nagy teljesítményű DorPack síkfóliás mélyhúzó csomagológépekig többféle konstrukció. Ezáltal lehetőség nyílik a szükségletek szerint kiválasztani a megfelelő méretű és teljesítményű csomagológépet, mely a termékhez igazodik. Szlogenünk ezért: Csomagolás termékre szabva.

Asztali Vákuum Csomagológép

A kisebb asztali és tálcazáró csomagológépeket főként alkalmi és alacsonyabb csomagolási követelményeket igénylő felhasználóknak ajánljuk, akik különösen érzékenyek az árra, de a minőségre is, s versenyképes, megbízható csomagológépet keresnek, hosszú távra.

DorPack Síkfóliás Mélyhúzó Vákuum Csomagológép

A DorPack Síkfóliás Mélyhúzó Csomagológépek pedig főként ipari alkalmazásra ajánlottak, amikor nagy mennyiséget, gyorsan, költséghatékonyan és minőségi csomagolással kell prezentálni.

A kisebb modellek főként kisebb méretű üzemekben, boltokban, kereskedésekben, üzemi konyhákban, ételkiszállítás, menüztetés esetében, éttermekben, hotelekben alkalmazhatók, a nagyobb modellek pedig élelmiszeriparban, mezőgazdaságban, továbbá nem élelmiszer jellegű termékek (gyógyászati eszközök, elektronikai cikkek, alkatrészek) csomagolása esetén is alkalmazhatók.

A könnyű tisztítás érdekében és a higiéniai követelményeknek maximálisan megfelelve, mindegyik csomagológép rozsdamentes sík munkafelülettel, valamint az egyszerű kezelhetőség érdekében előprogramozással és karbantartási funkciókkal, továbbá CE tanúsítvánnyal is rendelkezik.

Mi köze a csomagolásnak a baktériumokhoz?

A baktériumok, melyek az élelmiszert megtámadhatják, két fő csoportba oszthatók. Ezek az aerob és anaerob baktériumok. Az aerob baktériumok azok, amelyeknek oxigénre van szükségük a szaporodáshoz, illetve az anaerob baktériumok azok, amelyeknek nincs szüksége oxigénre ahhoz, hogy szaporodjanak. Az élelmiszerek csomagolása e két fajta baktérium ellen kell, hogy tökéletes védelmet nyújtson.

Milyen csomagolási módot választhatunk?

• Vákuumcsomagolás, ami vákuumot alkalmazva, fóliával zárja a terméket, ezáltal megvédve azt a külső hatásoktól, az oxigéntől és a baktériumoktól.

• Védőgázos csomagolás, MAP vagy Modified Atmosphere Packaging, amely nitrogén és/vagy széndioxid gázok keverékével cseréli ki a csomagban található oxigént, ez által megakadályozva az aerob baktériumok szaporodását.

• Atmoszférikus csomagolás, amikor a csomagolási térben lévő közeggel kerül a csomag zárásra.

A DorPack Síkfóliás Mélyhúzó Csomagológépek végtelenített fóliatekercsekkel dolgoznak. Amikor az alsó fóliából készített, mélyhúzott csomagokba kerül a termék, a záró állomáson találkozik a felső fóliával és vagy atmoszférikus vagy vákuumos, vagy védőgázos csomagolási mód után, összeheged a két fólia.

A vákuumos és védőgázos csomagolás alapjaiban nagyon egyszerű folyamat. Az e féle technológiák különösen alkalmasak azon élelmiszeripari termékek csomagolása esetén, mint a húsok, marha- és disznóhús, szárnyasok, halak, zöldségfélék és kész élelmiszerek pl. szendvics vagy pizza. Mindenképpen meg kell említenünk viszont, hogy e technológiák alkalmazása nem csak az élelmiszeriparban népszerű, hanem különösen jól hasznosítható egyéb iparágakban is, főként akkor, ha a terméket elsődlegesen megvédeni kívánjuk a levegőben található különböző baktériumoktól vagy az oxigéntől, például az esetleges korrózió kialakulásának megakadályozása érdekében.

Milyen fólia alkalmas a vákuumos és védőgázos csomagolásra?

A fóliagyártók kínálata rendkívül széles skálát vonultat fel, így a vákuumos és védőgázos csomagolási technológiában alkalmazott csomagolóanyagoknak a következő kritériumoknak mindenképpen meg kell felelniük a jó hasznosításhoz, úgy, mint jól záródó, jól hegedő tulajdonságokkal rendelkező, valamint gáz és vízgőz záró a fólia. Ezeknek a szempontoknak kizárólag olyan jó minőségű csomagolóanyag képes megfelelni, amely több rétegből áll. Emiatt a vákuumos és védőgázos csomagolásban alkalmazott fóliák mindegyike hegeszthető polietilén (PE) vagy polipropilén (PP) anyagokból készül. A fólia légzáró tulajdonságát a poliamid (PA) réteg biztosítja, illetve ha a termék igényli a védőgázos csomagolást, akkor a fólia etilén-vinilalkohol(EVOH) réteggel is rendelkezhet. A fóliák egyedi designnal is felruházhatók, ha felülnyomott fóliát alkalmazunk a felső fóliák esetében például a síkfóliás mélyhúzó DorPack csomagológépeknél.

Milyen csomagológép alkalmas vákuumos vagy védőgázos csomagolásra?

A minőségi, hatékony és megfizethető csomagolás meghatározására szolgáló eszköz kiválasztása a szükséges információk birtokában nem ördöngös feladat. Így a Doroti Pack Kft. készséggel áll az Ön rendelkezésre ahhoz, hogy a csomagolni kívánt termékre szabva találjuk meg közösen a legmegfelelőbb módot és berendezést.

Cégünk továbbá foglalkozik a kisüzemi berendezésektől, egészen az ipari kivitelig, feldolgozó gépek, úgy, mint, húsdarálók, hűtött húsdarálók, töltőgépek, klipszelők, kutterek, keverők, szeletelő gépek, zsugortankok, és csomagológépek, úgy, mint, tálcazáró csomagológépek, asztali vákuum csomagológépek, kamrás és duplakamrás csomagológépek, DorPack síkfóliás mélyhúzó/thermoforming csomagológépek gyártásával, értékesítésével, üzembe helyezésével és szervizelésével is.

Több mint 20 éves tapasztalatunkkal állunk rendelkezésére, kérem, látogassa meg weboldalunkat is: www.doroti.hu

Üdvözlettel:
Pallang Otília
kereskedelmi és marketingmanager
Mobil: +36 30/375 2984
E-mail: oti@doroti.hu