25 éve a Penda Kft. kínálatában már megjelentek az akkor még csak függesztett 2, 3, 4, 5, 6, 8 és 10 csillagkerekes RP rendsodrók. Ezek a gépek főként a kisebb és közepes területeken gazdálkodók igényeinek felelnek meg. Alkalmasak a rendsodrásra és terítésre is. A csillagkerekek talajkövetését a rúgózott függesztés biztosítja.

Az RP 8 és 10 gépek egy széles, a traktor 3 pontjára csatlakoztatható keretből, valamint az arra rögzíthető jobbos és balos RP 4, vagy RP 5 rendsodróból állnak. Nehézkes és nagy odafigyelést igénylő szállíthatóságuk miatt inkább már a vontatott kivitelek mellett döntöttek a vevőink.

rendsodró

A FAZA RP 4 csillagkerekes rendsodró

Idővel a nagyobb területekre jobban alkalmazható, jelentősen nagyobb területteljesítményű vontatott rendsodrók kerültek előtérbe. Így napjainkra már az egy vonalban dolgozó RT 7 és 9, az RTR 11 és 13, továbbá a " V " alakú CONDOR RTV 10, 12, 14 és 16, illetve CTH és RC 8, 10, 12 csillagkerekes gépek alkotják a megrendelői igények túlnyomó többségét.

FAZA

A bálázandó anyagok, – a zöld szálastakarmányoktól a zúzott kukoricaszárig – rendre sodrásának az egyszerű szerkezetű, könnyen kezelhető, kis karbantartás igényű csillagkerekes rendsodrók felelnek meg a legjobban. Fontos szempont, hogy a fordulóknál egy hidraulikus munkahengerrel felemelhetők a csillagok, elkerülve így a fogak extra igénybevételét, növelve az élettartamukat. A csillagkerekek egymástól független felfüggesztése lehetővé teszi a korrekt beállításukat és a talajegyenetlenségek követését.

Az RT/9 rendsodrók 2 vagy 3 gumiabroncsos támkerékkel rendelhetők 5,4 m munkaszélességben.

Mind az RTR 11, mind az RTR 13 4 darab gumiabroncsos támkerékkel rendelkezik. Munkaszélességük 6,7 m illetve 7,6 m. Az RT és RTR típusok csillagkerekei egy gerendelyen helyezkednek el. Az RTR 13 gép gerendelye egy le és fel 15° elmozdulást engedő csuklóval összekötött két részből áll, a mozgó hátsó tagon 4 csillagkerék található. Opcióként a gép fordulását 2 kerék hidraulikus kormányzásával lehet könnyebbé tenni.

Az RTR és RTV típusok erősített kivitelűek, a csillagkerekek átmérőjét 140 cm helyett 150 cm-re növelték, a fogak átmérője 7 helyett 7,5 mm lett.

FAZA RTR 11-4R csillagkerekes rendsodró

rendsodró

RTR 13-4R csillagkerekes rendsodró

A CONDOR RTV csillagkerekei két, V alakban nyitható gerendelyre vannak szerelve. Minden méretben gerendelyenként 3 – 3 db gumiabroncsos támkerékkel rendelkeznek.

rendsodró

FAZA CONDOR RTV-14 vontatott csillagkerekes rendsodró

Az RTV típuscsalád kibővült, a gépkapcsolat könnyebb kanyarodása érdekében RTVS néven hidraulikus vezérlésű kormányzással felszerelve is készülnek. A traktor mögötti területen lévő bálázandó anyag fellazítására az RTV-10 modell 1db, az RTV-12,-14 és -16 modellek egy pár központi csillagkerékkel egészíthetők ki, igény szerint hidraulikus kiemeléssel. Munkaszélességük típustól függően 7,5-10,5 m.

rendsodró

Az RTVS kormányzása

A Penda Kft. kínálatában a fentieken kívül még többféle a FAZA cég által gyártott rendsodró, rendterítő és forgókaros rendkezelő is megtalálható, a sok egyéb gép és berendezés mellett a műtrágyaszóróktól a betonkeverőkig.

A mellékelt linken elérhető a Penda Kft. teljes termékskálája.

A rendsodrókkal, valamint egyéb termékeinkkel kapcsolatos további felvilágosításért forduljon a Penda Kft. csapatához elérhetőségeinken.

Fb

Kövessen minket!
Hírek, aktualitásoka Penda Kft. Facebook oldalán.

Az alábbi videóban munka közben láthatja a FAZA rendsodróit.