Az AGROmashEXPO-n a MULTIVA Magyarország Kft. standját is meglátogattuk. A cég a Multiva munkagépek kizárólagos magyarországi importőre és országos forgalmazója. Szakértőjük segítségével megismerhettük a finn gyártó 4 termékét: két magágykészítőgépet és két vetőgépet.

Az OPTIMA EVO kombinátor a vállalat korábbi klasszikus magágykészítőjének az új generációja.  Változott a gép futóműve, ezáltal kompaktabb lett, szűkebbé vált a szállítási szélessége, és csökkent a talajtaposás mértéke is. Szintén változás, hogy elérhetővé vált a hátsó sor hidraulikus simító és a rögtörő-tömörítő henger egyszerre történő használata, amelyek rendkívül hatékony hátsó művelőelemek, mert csökkentik a menetszámot. Erős, masszív és strapabíró, minden talajtípuson megállja a helyét, bizonyítottan működik erősen kötött, valamint könnyebb talajtípusokon is.

A MULTIVA AVARAN kombinátort 6 métertől 8 méteres szélességig gyártja a Multiva. Ez a könnyű kultivátor hatékony magágykészítő lehet mind a csökkentett menetszámú művelési rendszerekben, mind a hagyományos, szántásra alapozó gazdaságokban is. Hasonló a szerkezeti felépítése, mint az OPTIMÁNAK, csak erősebb, robusztusabb kapatestekkel van felszerelve. Mulcsművelésre és a még nehezebb talajokra ajánlják, de akár már egy könnyű tarlóápolást is el tud végezni. A munkamélység megválasztható, biztosítva ezzel a sokoldalú használatot.

A legnagyobb fejlesztés a vetőgépfronton történt. A bemutatásra került két vetőgép (a FORTE EVO és az eFORTE) közül az egyik tisztán mechanikus, a másik pedig tisztán elektromos változat. Utóbbinál az elektromos adagoló rendszer rugalmassága és az ISOBUS vezérlés lehetővé teszik a kijuttatási mennyiségek precíziós vezérlését és a vetés automatizálását. A három méteres vetőgép 6 elektromotorral van szerelve és 3 különböző tartállyal, ami lehetővé teszi hogy háromféle inputanyag legyen egy időben kijuttatható. Mindkét bemutatott vetőgépről elmondható, hogy költséghatékonyak, precízek, alkalmasak No-till, min-till és hagyományos vetésre is.

További információ:

Multiva Magyarország Kft.
Weboldal: https://www.multiva.hu
Telefon: +36 30 929 5293

MULTIVA logó