Magyarországon most a Güttler Kft. támogatásában juthatnak hozzá a gazdálkodók ezekhez a gépekhez. A Müthing termékkínálata ebben a szegmensben meglehetősen széles, hiszen az egészen kicsi kerti traktoroktól a nagy szántóföldi 300 lóerős traktorokig minden erőgéphez találunk optimális szárzúzót. A gépek többsége a hagyományos vízszintes felületek mulcsozására van kialakítva, azonban léteznek rézsű szárzúzók is az árokpartok, útszegélyek karbantartására. Továbbá ebben a széles termékpalettában megtalálhatók még a cserjék és fák nyírására is alkalmas kiemelhető mulcsozó berendezések is. A mulcsozó gépek legelterjedtebb felhasználása a kukoricatarlók és a nagy tömegű szármaradvány aprítása, de fontos kihangsúlyozni, hogy a gépek sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően a parcella szegélyek parlagfű és egyéb gyommentesítésére is alkalmasak.

Miért a Müthing?

Azért épp a Müthing termékeire esett a választás, mert a konkurens gépekhez képest jóval több szabadalom által védett újdonságot tartalmaznak, amely már önmagában is garancia a sikerre. Olyan egyedülálló fejlesztéseket tartalmaznak ezek a gépek, mint például a teljesen ívelt gépház, a speciális törő elemek, illetve az egyedülálló acél alapanyag választás, amely merevebb, ugyanakkor könnyebb vázszerkezet kialakítását teszi lehetővé. Ez a speciális felépítés felelős azért, hogy még nagy tömegű szármaradvány feldolgozása esetén is tartaható a viszonylag magas menetsebesség anélkül, hogy a gép eldugulna.

Sokan nem pártolják az ilyen típusú szárzúzók alkalmazását, hivatkozva a relatíve magas üzemanyag felhasználásra. Helyette több menetes talajmunkával próbálják a kukoricaszárat eltüntetni több-kevesebb sikerrel. Hogy meggyőzzük a kételkedőket, lehetővé tesszük a gépek kipróbálását, így mindenki maga döntheti el, hogy a jövőben melyik utat választja.

 

Páska Norbert – agrármérnök-tanárA Güttler Kft. nagyszabású szántóföldi bemutatót rendez a III. Székkutasi Regionális Szántóverseny alkalmából.
A versengő traktorok és vezetőik mellett gyakorlati bemutatón tekinthetik meg a Güttler talajmunkagépeit


Időpont: 2013.08.17. 10 óra
Helyszín: Székkutas, 47-es főút, 181-182 km szelvény között (GPS: 46.4902, 20.5112)
Vörös Endre: +36-30-2369503, Szögi Gyula: +36-30-5554948
www.guttler.hu