Magyarországon most a Güttler Kft. támogatásában juthatnak hozzá a gazdálkodók ezekhez a gépekhez. A Müthing termékkínálata ebben a szegmensben meglehetősen széles, hiszen az egészen kicsi kerti traktoroktól a nagy szántóföldi 300 lóerős traktorokig minden erőgéphez találunk optimális szárzúzót. A gépek többsége a hagyományos vízszintes felületek mulcsozására van kialakítva, azonban léteznek rézsű szárzúzók is az árokpartok, útszegélyek karbantartására. Továbbá ebben a széles termékpalettában megtalálhatók még a cserjék és fák nyírására is alkalmas kiemelhető mulcsozó berendezések is. A mulcsozó gépek legelterjedtebb felhasználása a kukoricatarlók és a nagy tömegű szármaradvány aprítása, de fontos kihangsúlyozni, hogy a gépek sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően a parcella szegélyek parlagfű és egyéb gyommentesítésére is alkalmasak.Miért a Müthing?


Azért épp a Müthing termékeire esett a választás, mert a konkurens gépekhez képest jóval több szabadalom által védett újdonságot tartalmaznak, amely már önmagában is garancia a sikerre. Olyan egyedülálló fejlesztéseket tartalmaznak ezek a gépek, mint például a teljesen ívelt gépház, a speciális törő elemek, illetve az egyedülálló acél alapanyag választás, amely merevebb, ugyanakkor könnyebb vázszerkezet kialakítását teszi lehetővé. Ez a speciális felépítés felelős azért, hogy még nagy tömegű szármaradvány feldolgozása esetén is tartaható a viszonylag magas menetsebesség anélkül, hogy a gép eldugulna.
Sokan nem pártolják az ilyen típusú szárzúzók alkalmazását, hivatkozva a relatíve magas üzemanyag felhasználásra. Helyette több menetes talajmunkával próbálják a kukoricaszárat eltüntetni több-kevesebb sikerrel. Hogy meggyőzzük a kételkedőket, lehetővé tesszük a gépek kipróbálását, így mindenki maga döntheti el, hogy a jövőben melyik utat választja.
Páska Norbert – agrármérnök-tanár

A Güttler Kft.  országjáró Müthing DemoShowt rendez, ahol személyesen győződhet meg a Müthing szárzúzók kiváló mulcsozási technológiájáról. A bemutató során megtekintheti egyaránt a kis kerti traktorokhoz és a nagy 300 lóerős traktorhoz való mulcsozógépeket működés közben!
Részletekért telefonáljon még ma!

Vörös Endre: +36-30-2369503, Szögi Gyula: +36-30-5554948
www.guttler.hu