A műtrágya kijuttatására alkalmas eszközcsomag mellett további felszereltségi lehetőségek állnak rendelkezésre a teljes TERRIA modellekhez, a PÖTTINGER három vagy négy gerendellyel ellátott vontatott kultivátoraihoz. A még sokoldalúbb és hatékonyabb felhasználás érdekében a kultivátorok 500 literes TEGOSEM tartállyal kaphatók vetőmagok és mikrogranulátumok szórására. Ily módon a talajművelés könnyen kombinálható köztes növények vetésével vagy az adott kultúra fejtrágyázásával, így a két munkafázis egy lépésben megoldható.

A TRACTION CONTROL tapadásrásegítő segítségével a súly a kultivátorról a traktor hátsó tengelyére tolódik át. A kisebb kerékcsúszásnak köszönhetően a traktor vonóereje hatékonyabban kihasználható, az egymenetes munkavégzés révén pedig csökken a talajtömörödés mértéke.

kultivátor

Talajkímélő megoldásai révén a Pöttinger Terria kultivátorai a gazdaságok innovatív munkaeszközei lehetnek – fotó: poettinger.at

A TEGOSEM tartály adagolása a haladási sebességhez igazodóan elektronikusan vezérelt, a fordulókban automatikusan kikapcsol. Működtetéséhez áttekinthető és intuitív terminál áll rendelkezésre. A nagyobb hatékonyság érdekében a tartályt szintérzékelővel is felszerelték.


A négy-hat méter munkaszélességű TERRIA 3 vagy 4 gerendelyes vontatott kultivátorok (TERRIA 4030, 5030, 6030, 4040, 5040, 6040) a talajművelés széles repertoárját lefedik.