Atomjaira szedték szét a CASE International 745-ös traktort, el sem hinnéd, mi lett belőle!
Mindig jó látni, amikor egy régi bevált traktor újjászületik, mert jelzi a márka vagy a típus megbecsültségét. Hazánkban is sokan foglalkoznak régi erőgépek – köztük a legendás magyar traktor, a Dutra – felújításával, de most egy külföldi műhely, a Johny’s Workshop Youtube-csatornáján bukkantunk egy filmre, mely egy CASE International 745-ös megújulását mutatja be töviről hegyire.


Már kapható a Lemken legújabb szemenkénti vetőgépe! Nézd meg, mi mindent tud! (PR-cikk)
A LEMKEN, a szántóföldi növénytermesztés specialistája, továbbfejleszti a részleteket a szemenkénti vetőgépén. A DeltaRow rendszer továbbra is az Azurit védjegye és erőssége, amely rendszer a gyakorlatban is bizonyítja, hogy a nagyobb térállás agrotechnikai előnyei vitathatatlanok.

traktor

Az új Lemken Azurit 10 funkciói bővültek – fotó: Lemken

Rakodógépekkel dolgozol? Ezek a megoldások nagyon tetszeni fognak!
Óriás targoncák, átrakó gépek, homlokrakodók – teljesen új műszaki megoldások terjedhetnek el a klasszikus hidraulikus rendszerek helyett. A fejlesztések az energiatakarékosság, a költséghatékonyság s legfőképpen a környezetvédelem jegyében történnek az elektromos meghajtásra alapozva.

gép

A Danfoss EDITRON teljes körű elektromos meghajtása homlokrakodókba, de hibrid rendszerként is kialakítható

A mezőgazdasági gépek és gépalkatrészek szakértőjét még több helyen, megújult arculattal találod meg (PR-cikk)
Mezőgazdasági gépek alkatrészeit kínálja a megújult arculatú HABI. A megjelenés és a vásárlási élmény új, de a HABI közel 30 éve a gazdák megbízható partnere.

A budapesti HABI szaküzlet eladótere – fotó: HABI Kft.

Gumiabroncs-újdonság agrár-teherautók számára
A BKT MULTIMAX kínálata új taggal bővült, amelyet elsősorban az úgynevezett agrár-teherautók számára fejlesztettek ki, de más, többcélú járműveken szintén alkalmazható, nagy közúti szállítási sebességnél, és kiemelkedő teherbírással is rendelkezik.

teherautó

fotó: www.bkt-tires.com

Miért ilyen népszerűek a Gregoire szőlőkombájnok? (PR-cikk)
A borkészítés lényege a minőségi szőlő előállítása és helyes kezelése. A termelési folyamat minden szakaszát alaposan meg kell ismerni és érteni, ellenkező esetben a végtermékben, a borban érződik a negatív hatás. A szőlő-betakarító gépeket gyártó francia Gregoire cég termékfejlesztései a szőlészeti ágazatban szerzett több mint 40 éves tapasztalatra épülnek, amelyeket különböző éghajlatú területeken és régiókban, a világ minden tájáról gyűjtöttek össze. Ez segítette a Gregoire-t abban, hogy a világ egyik vezető szőlőkombájngyártója legyen.

A leszüretelt szőlő vagy a kétoldalt elhelyezett tartályokba, vagy egy középső tartályba kerül, típustól függően – fotó: AXIÁL Kft.

Ezzel a megoldással növelhető a tömör gumiabroncsok élettartama
Tömör gumiabroncsokhoz fejleszt abroncskopás-ellenőrző rendszert egy magyar vállalat, amellyel meghosszabbítható a targoncáknál, nehéz gépeknél használt tömör gumiabroncsok futásteljesítménye.

Több mint 50 éve a földeken a legendás E-512 kombájn
A mai napig óriási rajongótábora van, és nincs olyan gazdálkodó, aki ne ismerné a legnagyobb darabszámban gyártott NDK-s betakarítógépet. Gyártásának két évtizede alatt kicsivel több mint 51 ezer darab készült belőle, így a legnagyobb darabszámban gyártott NDK-s kombájnnak számít.

kombájn

Betakarítás közben az NDK-ban – fotó: Fortschritt Kombinat

Ezeket a gépeket a magyar földekre tervezték! (PR-cikk)
Egyre nagyobb kihívást jelent a gazdáknak a szélsőségesen száraz időjárási viszonyok között megfelelő időben, megfelelő minőségű tarlóhántást, illetve magágyat készíteni az őszi és tavaszi vetemények alá. A Valkon 2007. Kft. kínálatában három olyan hazai gyártású munkagépet is találunk, amelyek kiváló ár-érték arányukkal minden gazda számára megfelelő megoldást nyújthatnak a minőségi munkavégzésre.

gép

ExtraDisc Pro munkára készen – fotó: Valkon Kft.

Hogyan állítsuk be az ekét, hogy szép legyen a szántás?
Orron avagy sarkon jár? A barázdafenék párhuzamos-e a talajfelszínnel? A szántás oldalfala merőleges-e vele? Számos szempontra figyelni kell szántás közben.

szántás

Ha az eke beállításai nem megfelelőek, a szántás minőségi szempontból nem lesz jó megalapozója a következő gazdasági évnek – fotó: Agroinform.hu

Tractor of the Year – indul a nagy verseny! Szerinted melyik traktorok lesznek a díjazottak?
A Tractor of the Year-díjat az európai piac legjobb mezőgazdasági traktorjai kapják. Természetesen az sem titok, hogy összesen 4 különböző kategóriában milyen felételeknek kell megfelelniük, hogyan is sorolják be a számtalan benevezett gyártmányt. Három fő kategória és egy alkategória van, utóbbi a fenntarthatósági díj, Sustainable TOTY.

A levegőből érkeznek a mezőgazdaság új harcosai, a DJI drónok (PR-cikk)
A modern kor eddig ismeretlen kihívásokat tartogathat számunkra mezőgazdasági tevékenységeink során. A kihívásoknak való megfelelés egyik lehetősége a minél fejlettebb műszaki tartalom. A KITE Zrt. számára fontos, hogy partnereit mindig az elérhető legjobb műszaki megoldásokkal segítse. Ezért kerültek bevezet
ésre a világ vezető mezőgazdasági dróngyártójának, a DJI-nak a termékei a KITE Zrt. portfóliójába.

drón

A speciális kamerával felszerelt Phantom4 Multispectral drón — fotó: KITE Zrt.