A VII. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n, Mezőfalván Kishalmi Tiborral, a Royal-Kert Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk a cég termékpalettájába újonnan bekerült Fotrak traktormárkáról.

A traktor műszaki tartalmában, esztétikájában, komfortjában megújulást jelent a korábbi modellekhez képest – így a cég nagy reményekkel tekint a hazai piaci bevezetésére. A gépek mindenben megfelelnek a mai kor elvárásainak, jó ár-érték arányúak, bármely európai és itthoni gazdaságban megállják a helyüket.

A Fotrak traktorcsalád modelljei jelenleg a 25 lóerős, fülkés és fülke nélküli, az 50 lóerős fülkés és a 75 lóerős fülkés változatban állnak rendelkezésre. Kompakt, komfortos, masszív traktorok, amelyek kiválóan alkalmazhatóak mezőgazdasági és kertészeti feladatokra, előnyük, hogy alacsony a fenntartási és a javítási költségük. Nagy irántuk az érdeklődés, már több darab dolgozik belőlük a magyar földeken.

Az ügyvezető elmondta, hogy tovább bővül a kereskedelmi- és szervizhálózatuk, a Németországban található logisztikai központnak köszönhetően pedig biztosított az alkatrészek beszerzése, szállítása, és továbbra is professzionális tanácsadással segítik az ügyfeleiket.

Kisebb gépeket is bemutattak, egy olyan termékcsoportot, – az UTV-ket – amelyek a magyar piacon kuriózumnak számítanak. A CORVUS DX4-et már nemcsak a vadászok választják nagy előszeretettel, hanem számos más területen is jól használhatóak. Nagy állattartó telepeken, mezőgazdasági cégeknél kiszolgáló autónak használják a nagy gépekhez, vagy anyagmozgatáshoz a telephelyeken. Emellett egyre gyakrabban keresik a szőlészetek is. De van példa arra is, hogy kórház vetett be a Corvusokat, ahol kis túraútvonalakat tartanak vele karban, hiszen terepen nincs számukra akadály.

A Royal-Kert Kft. már 3 éve forgalmazza a Corvust. A DX4-et most kibővítették egy kis utánfutóval, ami erdészeteknél jelenthet nagy segítséget ott, ahol nehezen hozzáférhető helyek vannak – a billenthető platónak, csörlőnek, akár szét is húzható alváznak köszönhetően fát is lehet velük szállítani.

Három alapvető felépítmény van: az alap a szélvédő, visszapillantó nélküli változat, a középkategóriás változat, és a kabinos verzió, ami fűtött vagy akár klímás fülkével rendelkezik.

További információkat a Royal-Kert Kft. termékeiről az alábbi elérhetőségeken szerezhetsz:

Royal-Kert Kft.

royalkert