A kiállítótér középpontjába – a Fliegl büszkeségeként – két innovatív újdonság került, amelyeket az Agritechnica zsűrije ezüstéremmel tüntetett ki.

"Nagy büszkeséggel számolunk be az első számú ezüstérmes gépünkről, amely nem egy továbbfejlesztett konstrukció, hanem egy teljesen új és innovatív eszköz a piacon." – nyilatkozta Ackermann Tamás, a Fliegl-Abda Gépgyártó Kft. ügyvezetője.

A Fliegl Büffel névre keresztelt rendfelszedő- és átrakókocsi ötvözete a családi vállalkozás alapítójának – idősebb Josef Fliegl – legújabb ötlete alapján született meg.

A Fliegl Büffel nagyban megkönnyíti a gazdálkodók munkáját, hiszen

az eszköz használata mellett kisebb géppel is silózhatunk, kisebb géppel tudjuk megvalósítani a rendfelszedés munkafolyamatát és mindezeknek köszönhetően az üzemanyag-felhasználásunk is kevesebb lesz.

A környezet- és talajkímélés szempontjairól is érdemes szót ejteni a Fliegl Büffel-ről, hiszen kisebb talajtaposás mellett dolgozhatunk ezzel a géppel.

A Fliegl Büffel gépkombináció négy köbméteres bunkerrel rendelkezik, amely tovább egyszerűsíti a silózás folyamatát.

Amennyiben a tábla adottságai miatt nem férne el egymás mellett a rendfelszedő és a szállítóeszköz, a munkának nem kell megállnia, hiszen a gép négy köbméter silót el tud tárolni magában.

A Fliegl második ezüstérmes fejlesztése Fliegl Counter névre hallgató nyomonkövető rendszer.

A Fliegl Counter segítségével a távolból láthatjuk a gépeink mozgását a szántóföldön, vagy a közutakon és az elvégzett feladatokat is szemmel tudjuk követni. A tulajdonos utólag is le tudja kérni a táblára vetített munkafolyamatokat.

A Fliegl brand egy kis családi vállalkozásból nőtte ki magát és három generáció óta a Fliegl család keze alatt fejlődik. A társaság alapítói büszkék a Magyarországon felépített gépgyárra és fontosnak tartják, hogy magyar nyelven szólíthassák meg az abdai kollégákat.

Ifjabb Josef Fliegl és felesége minden évben készségesen állnak az Agroinform.hu kamerái elé és magyar nyelven adott interjúban számolnak be a társaság újdonságairól.

Idén arról kérdeztük a cégvezetőt, hogyan tudnak a mai világ kiélezett piaci versenyében lépést tartani és két évente újabb- és újabb innovációkkal előrukkolni. Családi vállalkozásból világszerte ismert márkává válni nem mindennapi teljesítmény – Josef Fliegl Jr. mégis szerényen csak ennyit mondott:

"Nagyon összetartó család vagyunk, minden családtag egy irányba halad és ugyanazért a célért dolgozik nap-mint-nap – ez a sikerünk kulcsa.

Szerencsések vagyunk, hogy a kollégáink és a Fliegl gépekkel dolgozó partnereink is személyes sikerként élik meg a Fliegl brand fejlődését – ezért is vált a mottónkká, hogy "Mi vagyunk a Fliegl", amely egy hagyományokra épülő, családias közösséget jelent – és amelybe bele tartoznak természetesen az alkalmazottaink és a Fliegl géptulajdonos gazdálkodók is."