A CHOPSTAR-HYBRID elnevezésű függesztett mechanikus gyomirtó gép vázszerkezete hasonló a cég hagyományos CHOPSTAR sorközkultivátor-családjáéhoz, de a gyomok elpusztítását itt nem különböző kialakítású és elrendezésű kapák végzik, hanem soronként vízszintesen a sorközben dolgozó vágótárcsák látják el ezt a feladatot.

gépSoronként vízszintesen a sorközben dolgozó vágótárcsák dolgoznak kapák helyett – fotó: einboeck.at

A tárcsák talajba hatolása és a tárcsákat tartó tengely terhelésének csökkentése érdekében a tárcsát egy nyitócsoroszlya előzi meg, amely megnyitja a talajt függőleges irányban. A vízszintesen szabadon forgó vágótárcsák a sorközökben 2-3 centivel a talajfelszín alatt haladva elvágják a gyomnövények gyökereit, így végezve az állományban hatékony gyomirtást.

gép

A nagy levéltömegű zöldségnövényeknél is jól alkalmazható, nem károsítja a növényállományt – fotó: einboeck.at

A CHOPSTAR-HYBRID alkalmazása a hagyományosan sortávra, szemenként vetett kapás iparnövények mellett a különféle speciális nagy levéltömegű zöldségnövényeknél is jól alkalmazható, mivel a hagyományos kultivátorral szemben a kevés művelőelemnek köszönhetően nem károsítja a növényállományt a munka során. A különböző sortávolságú növényféleségekhez eltérő átmérőjű vágótárcsák alkalmazhatók.

Az Agroinform.hu Apróhirdetés rovatában rengeteg munkagép-hirdetést talál. Több mint 10 ezer gazda 41.000 hirdetése nem tévedhet – itt böngészik a legtöbb termelő!