Az Invest Gépkereskedelmi Kft. kínálatában terményszállítás kategóriában a lengyel WIELTON által gyártott pótkocsik állnak az első helyen, amelyek nagyon széles palettát ölelnek át 8 és 24 t gördülő össztömeg között különféle felépítményekkel. Az elmúlt 19 évben elsősorban a közúti szállítmányozásban használatos fix, illetve billenőplatós járműveket gyártottak és értékesítettek világszerte, majd 2009-től a mezőgazdaságban használatos hagyományos 2 tengelyes forgózsámolyos és tandemkivitelű 8-24 t közötti WIELTON pótkocsik váltak sikeressé az európai piacon.

A legnagyobb darabszámban a három oldalra billenő forgózsámolyos kivitelűek kerültek értékesítésre, de jelentős növekedés figyelhető meg a teknős-felépítménnyel ellátott tandemtengelyesek piacán is. Ezeknek a típusoknak az oldalfalai egy egységből állnak, elősegítve a szilázs, illetve szerves trágya leürülését.

A WIELTON gyár mind az alvázak, mind a felépítmények tekintetében a tehergépjármű iparban használt megoldásokat adaptálja a mezőgazdasági járművek építésénél is, ami garantálja a megbízható működést, stabilitást, és terhelhetőséget. A pótkocsik alvázai egy darabból készülnek, terhelési szintnek megfelelő merevítéssel. Az oldalfalak kereszt- és hosszirányú merevítéssel vannak ellátva, ami megfelelő stabilitást biztosít.

pótkocsi

Magyarországra minden gépet alapkivitelben 2 körös WABCO légfékrendszerrel szállítunk. A pótkocsik ADR hídjaira új abroncsok kerülnek, ami tovább növeli a megbízhatóságot. A 18 t össztömegű pótkocsik 800 mm-es oldalfalaihoz 600 mm-es magasítók társulnak, amit kérés szerint 800 mm-re lehet módosítani, valamint egy extra 800 mm-es hálós magasítóval kiegészítve közel 28 m³ kapacitást lehet elérni. A rendkívül sokszínű erőgépgyártókhoz is próbál alkalmazkodni a WIELTON, és kérés szerint a meglévő traktor színéhez igazítva fényezi pótkocsijait.

pótkocsi

Az állattartóknak is kínál speciális bálaszállító pótkocsikat a WIELTON, 2, illetve 3 tengelyes kivitelben, az idei év újdonságaként pedig egy hidraulikus oldalfal nyitás-csukással szerelt bálaszállítót dobott piacra. Tandemkivitelű pótkocsiknál a PRC-2HP/W18R típusnévre hallgató tandemtengelyes teknős kivitelű hidraulikus hátfallal ellátott pótkocsi hasznos űrtartalma 33 m³, melyhez technikailag 24 600 kg gördülő összes tömeg társul.

További információkért látogasson el az Invest Kft. weboldalára!