A szántóföldi öntözés mobil és költségtakarékos módja a csévélődobos öntözőgépek alkalmazása. Az OCMIS olasz gyár immár több mint 10 éve képviselteti magát hazánkban is évről évre nagyobb eredményeket elérve. A gyár évente 2500 db öntözőgépet állít elő. A piaci sikerük oka a fejlett műszaki színvonalú gyártás, egyszerű, könnyen kezelhető, ugyanakkor erős gépek és visszafogott árszínvonal. A kínálat elképesztően széles, így a tömlőátmérő 40-150 mm között a tömlőhosszúság 120-750 m között választható.

Az OCMIS saját fejlesztésű meghajtó rendszere a TURBO SPEED SYSTEM. Ez egy kompakt, energiatakarékos hajtásrendszert jelöl. Lényegében az egész vízbeömlő, illetve vízturbina áramlástanilag optimalizált, így a turbinánál ébredő nyomásveszteség értéke a legnagyobb megterhelés mellett sem nagyobb 0,5-,0,8 bar értéknél. A vízturbina közvetlenül a hajtóműre kerül felszerelésre, így nincs a rendszerben karbantartás igényes és meghibásodni képes lánchajtás, vagy ékszíjhajtás. A hajtómű fogaskerék koszorún keresztül hajtja meg az öntöződobot. Az OCMIS új, és mindeddig egyedülálló új fejlesztése a szabadalmaztatott VARIO RAIN hajtási rendszer. Ezzel az új rendszerrel szerelt gépeknél a felcsévélési sebesség, akár üzemelés közbeni változtatása még egyszerűbb, még biztonságosabb és egyszerűbb.

Minden OCMIS öntözőgép kivéve a MICRO RAIN szériát forgózsámolyos vázzal rendelkezik, megkönnyítve a használhatóságot. A gépek kétoldali vízrácsatlakozási lehetőséget biztosítanak. A gépek váza horganyzott, a dobot borító lemezek horganyzottak és festettek is.


Az OCMIS gépek specialitása, hogy teljes mértékben az adott körülményekhez igazítható a gép felszereltsége. Így számtalan típusú öntözőkocsi választható. A kínálatban szerepelnek a vízturbinát kiváltó hidromotoros felcsévélési rendszerek is hígtrágya kijuttatáshoz, vagy alacsony vízellátású rendszerekhez. A gépekre szerelt vízágyúk szintén adaptálhatóak az adott kultúra igényeihez, így megtalálhatóak a nagy hatósugarú, illetve a finom cseppképzésű vízágyúk, sőt alacsony szúrási szögű szórófejek is az elektromos távvezetékek alatti öntözéshez.

Az OCMIS széles választékban kínál öntözőkonzolokat is. Ezek sajátja, hogy az öntözőgéppel egységet képezve azokat a gépek szállítási helyzetben magukra tudják venni, így az áttelepülés, illetve a vonulás megtörténhet egy menetben. Az öntözőkonzolok munkaszélessége 19 m-től 50m-ig terjed. Alapvetően két típus elérhető a huzalkonzol, illetve a rácskonzol.


Az öntöződobok automatizálhatóak öntöző-számítógépekkel, illetve az automatikus leállást biztosító elzáró, vagy leeresztő szelepekkel a könnyebb és pontosabb munkavégzés érdekében.

Az öntözőgépek vízzel való ellátását az OCMIS traktorhajtású szivattyúk vagy a SCOVA szivattyús aggregátok biztosíthatják. Ezek teljesítménye 500 liter/perc vízhozamtól akár 4000-5000 liter/perc vízhozamig terjed 10-15 bar biztosított nyomás mellett. A nagyobb teljesítményű SCOVA szivattyús aggregátok alapvetően az új fejlesztésű EURO II normáknak megfelelő IVECO vagy DEUTZ motorokkal kerülnek felszerelésre, a kisebb teljesítményűek a LOMBARDINI kis fogyasztású motorjait használják. A hozzájuk csatlakoztatott szivattyúk a neves CAPRARI és ROVATTI cégek gyártmányai.


Az Auditker Kft immár több mint 12 éve képviseli hazánkban az OCMIS és SCOVA márkákat, amely idő alatt ezek a termékek megbízhatóságukkal és jó ár-érték arányukkal bizonyították létjogosultságukat a piacon.