A KUHN Magyarország széles kínálatában elérhető készletes gépek vásárlása esetén nem kell várakozási idővel számolni, és alacsonyabb, fix forint áron tudják beszerezni a gazdák a munkagépeket. Így nem áll fenn az emelkedő euróárfolyam kockázata, valamint a beruházás is azonnal megvalósítható. Ráadásul a készlet erejéig kedvezményes áron vásárolhatók meg a KUHN talajművelő gépei!

Készletes mezőgazdasági gép vagy új rendelés?

Forrás: KUHN Mezőgazdasági Gép Kft.

És hogy pontosan milyen talajművelő gépek szerepelnek a KUHN nyári kínálatában? Olvass tovább a részletekért, valamint a kedvezményes gépek listájáért!

KUHN ekék – Minden talajviszonyhoz alkalmazkodva

Bár egyre szélesebb körben terjed a forgatás nélküli talajművelés, egyes növények termesztése, valamint bizonyos talajtípusok, elővetemények és időjárási körülmények mellett továbbra is szükséges lehet a szántás. A megfelelő gép kiválasztása kulcsfontosságú, ezért érdemes áttekinteni a KUHN ekecsaládok jellemzőit.

KUHN MULTI-MASTER

A függesztett MULTI-MASTER széria kis- és közepes gazdaságok 65-270 Le közötti teljesítményű traktorok ideális munkagépe. A 123-as sorozat 3-tól 4 ekefejes kivitelig választható 120x120 mm gerendellyel, a 4-5 ekefejjel elérhető 153-as sorozat 150x150 mm keresztmetszetű vázzal rendelkezik.

A gépek választhatók teli vagy réselt kormánylemezzel és széles skálán opcionálhatók: az előhántó megfelelő leforgatást segíti elő nagy szártömeg és növényi maradvány esetén is. A beforgató lemezek felszerelésével a munkaminőség terén javulás érhető el, ahol a körülmények azt megkívánják.

KUHN MULTI-LEADER

A KUHN mérnökei a robusztus kialakítású segédgerendelyes félig függesztett MULTI-LEADER ekét úgy fejlesztették ki, hogy a meglehetősen nehéz talajkörülmények között is megállja a helyét. Az eke kialakításakor fő kritérium volt az egyre növekvő traktor- és területteljesítményekhez való illesztés.

A KUHN MULTI-LEADER eke vonóerő-igénye a középkategóriás traktoroktól indul. Ez párosulva a 180×180 mm gerendely keresztmetszettel, univerzális 300 LE feletti erőgépek is megfelelő munkaeszközként használhatják. A belépő 6 ekevasú változatot a közepes traktorok munkaeszköze, ami tovább bővíthető 7 és 8 vasú változatig.

Mezőgazdasági gépek készletről vagy újonnan rendelve

KUHN mezőgazdasági talajművelő gépek – fotó: Kuhn Mezőgazdasági Gép Kft.

KUHN LEADER XT

Az újonnan bevezetett, félig függesztett LEADER XT széria a talajművelési kategóriában győztesnek bizonyult 2022-ben, nem véletlenül. A fejlesztéseknek köszönhetően számos olyan egyedi megoldást kapott, amelyek kiemelik versenytársai közül.

Ez az ekecsalád 7-9 fejes kivitelben, 275-től 385 Le teljesítmény tartományba tartozó nehéz univerzális, vagy derékcsuklós traktorokhoz ideálisan illeszthető munkaeszköz. Rendelhető barázdában, illetve tarlón járó kivitelben is, utóbbi esetben mindkét szántási mód alkalmazható. Az előhántó mélysége és dőlésszöge szerszám nélkül változtatható.

Az opcionálisan választható hidraulikusan állítható fogásszélességnek köszönhetően a traktorfülkéből kényelmesen, gombnyomásra módosítható a kívánt munkaszélesség.

Típus Kategória Állapot Kedvezményes ár Részletek
MULTI-MASTER 123 3 ET Fügesztett 3 fejes VF eke Új 3 990 000 Ft ÉRDEKEL
MULTI-MASTER 123 4T Fügesztett 4 fejes VF eke Új 5 290 000 Ft ÉRDEKEL
MULTI-MASTER 153 5T Fügesztett 5 fejes VF eke Új 7 790 000 Ft ÉRDEKEL
MULTI-LEADER 6 ET Félig Fügesztett 6 fejes VF eke Új 12 390 000 Ft ÉRDEKEL
MULTI-LEADER 7 ET Félig Fügesztett 7 fejes VF eke Új 12 590 000 Ft ÉRDEKEL
MULTI-LEADER XT OL 7E Félig Fügesztett 7 fejes VF eke Új 16 990 000 Ft ÉRDEKEL

KUHN TÁRCSÁK ÉS KULTIVÁTOROK – A MEGFELELŐ TALAJKONDÍCIÓÉRT

OPTIMER L-XL

Legyen szó középmély (5-15 cm), sekély (6-10 cm), vagy akár ultra sekély (3-5 cm) munkamélységről, a KUHN OPTIMER rövidtárcsák a gazdasági mérettől függetlenül alapgéppé válhat. A 90 LE-től 360 LE-ig terjedő gépigény-tartományban, 3-12 méteres munkaszélességű kínálatból választhatnak a KUHN Magyarország ügyfelei. Opcionálisan aprító hengersorral is kérhető a gép, amely megkönnyíti a növényi maradványok aprítását, bedolgozását.

CULTIMER L

A KUHN CULTIMER L kultivátorral három művelet végezhető egy menetben: bekeverés és talajlazítás, talajfelszín egyengetés, valamint a talaj visszatömörítése. A magas váznak köszönhetően nagy az átömlési keresztmetszet. A duplarugós biztosítású kapák a 600 kg-os nyomásnak köszönhetően talajtípustól függetlenül egyenletes munkát végeznek, akár 35 cm mélységig.

PERFORMER

A csökkentett menetszámnak ára van, ezt pedig lóerőben mérik. A KUHN PERFORMER 3-7 méter munkaszélességű nehéz kultivátorai elősegítik a rövid „munkaablakok" optimális kihasználását talajtípustól függetlenül, egy menetben. A két tárcsasort négy sorban elhelyezett kapák követnek, amelyek 15 centiméter oldalsó kitérést is képesek lekövetni. Az akár 35 centiméter mélyen elvégzett munka során a csúcsokra kifejtett 900 kilogrammos nyomás egyenletes művelési minőséget biztosít. A következő sorban elhelyezett tárcsák biztosítják a talaj egyengetését, végül a henger zárja le a talajt.

Típus Kategória Állapot Kedvezményes ár Részletek
CULTIMER L 4000 Szántóföldi 4 méteres kultivátor Új 11 990 000 Ft ÉRDEKEL
CULTIMER L 5000 Szántóföldi 5 méteres kultivátor Új 12 490 000 Ft ÉRDEKEL
PERFORMER 4000 4 méteres mulcskultivátor Új 26 490 000 Ft ÉRDEKEL
PROLANDER 6000 6 méteres magágy előkészítő Új 13 990 000 Ft ÉRDEKEL
OPTIMER+ 5003 5 méteres rövidtárcsa Új 11 990 000 Ft ÉRDEKEL
OPTIMER XL 5000 5 méteres rövidtárcsa Új 14 990 000 Ft ÉRDEKEL
OPTIMER L 6000 6 méteres rövidtárcsa Új 18 990 000 Ft ÉRDEKEL

Összességében elmondható, hogy a KUHN magas munkaminőséget végző prémium kategóriás gépeket kínál a választott technológiától függetlenül. Az egyedi és szabadalmaztatott megoldások, valamint a széles skálán változtatható kiegészítők teszik a KUHN gépeket a gazdák tökéletes munkatársává.

A konkrét ajánlatokkal kapcsolatban látogass el az agroinform.hu piactérre, kattints a kedvezményes géplistában az „ÉRDEKEL"-re!

Ha további kérdésed merül fel a KUHN talajművelő gépeivel kapcsolatban, keresd a KUHN Magyarország kereskedelmi képiselőit, vagy érdeklődj az alábbi elérhetőségek egyikén!

KUHN Mezőgazdasági Gép Kft. | www.kuhn.co.hu infohu@kuhn.com | +3676500460

Szeretnél az elsők között értesülni a KUHN Mezőgazdasági Gép Kft. akcióiról és aktuális híreiről? Kövesd a Facebook-oldalukat ide kattintva!