Lemken

A Lemken kultivátorok fejlesztése hosszú utat járt be a 80 éve megalkotott, híres Smaragd típustól a mai zászlóshajóig, a Rubinig. Az idén 240 éves gépgyártó ekemegoldásai biztosították a piacvezető szerepet és mércévé váltak az egész iparág számára. A kék gépek fejlesztése töretlen, a 2021-es szezon újdonságát, a LEMKEN Koralin kultivátorcsaládot nemrég mutatta be a vállalat.

Új Lemken Koralin kultivátor

Az ultrasekély talajművelés védi a talajt, és a nedvességmegőrzésben is komoly szerepe van.

Ultrasekély talajművelés az új Koralin kultivátorokkal

Az új Lemken Koralin kultivátorcsalád egy teljesen újszerű művelőelem-kiosztással jelentkezik az Európai piacon, hiszen egy gépen belül megtalálhatóak a tárcsák és a kapák, melyekkel ultrasekély tarlóápolás végezhető.

Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy akár kigyomosodott vagy nagy tömegű tarlómaradvány esetén is hatékony talajmunkát tudjunk végezni.

A gazdák egyre többször találkoznak a csapadékhiány miatt kialakuló száraz talajkörülményekkel. Az ultrasekély talajművelés a kisebb bolygatás révén védi a talajt, és a nedvességmegőrzésben is komoly szerepe van. Mivel a tárcsák a kápák elött helyezkednek el, így akár száraz körülmények között is hatékonyan dolgozhat a kultivátor, hiszen a kapák már a fellazított talajrétegek alá nyúlnak, és egyenletesen, mélyebben dolgoznak. Ezáltal porhanyósabb, szebb talajfrakciót kapunk, nem beszélve arról, hogy a kopás jelentősen csökken.

A kopóelemek élettartama akár a háromszorosára is nőhet!

A tárcsalapok a Heliodor 9-nél már bizonyított 510 mm átmérőjűek és gömbsüveg kialakításúak. A tárcsalapok tökéletes, aprómorzsás rögfrakciót képeznek, akár kötött talajokon is kiváló a munkájuk.

kultivátor

A kultivátor újszerű művelőelem-kiosztása révén a kopóelemek élettartama is komolyan megnőtt.

A kapák osztástávolsága 30 centiméter, oldalanként 2,5 centiméteres átfedéssel. A kapák három gerendelyen helyezkednek el, szimmetrikus elosztásban, rajtuk szárnyas művelőelemek találhatóak. A váz védelme érdekében a túlterhelés elleni védelem itt spirálrugókkal lett kialakítva. A kapák munkamélysége 2–10 cm között állítható. A kapákon keményfém felrakások találhatóak, melyek növelik az élettartamot és csökkentik a költségeket.

További információ:

Szrnka Péter
Mobil: +3630/852-5787
E-mail: p.szrnka@lemken.com

Póczik Balázs: 
Mobil: +36/30-748-5380

LEMKEN Hungária Kft.
lemken.com/hu