Ők a Farmgép Fejlesztő és Gépgyártó Kft., akik több permetezőgép-újdonságot is bemutattak az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon.

A Kertitox Revolution permetezőgéppel nyerte el 2018-ban a FarmGép Kft. a Hazai Fejlesztési Nagydíjat.

Az eszköz tervezésekor az innovatív vállalatot a precíziós gazdálkodás irányelvei vezérelték. A díjazott permetezőgép egy korábban már bevált és a gazdálkodók körében jól ismert alapgépre épült, ám külsejében teljesen megújult.

Talán a legszembetűnőbb fejlesztés a Kertitox Revolution tartálya, amelyre ergonómikus kezelőoldal került. A kezelőfelületen tároló-és vegyszerbemosó alkalmatosságok lettek kialakítva, valamint helyet kapott egy kényelmes kézmosó is.

A gazdálkodók észrevételei és javaslatai alapján újjászületett Kertitox Revolution-nal gyorsabb, kényelmesebb, biztonságosabb a munkavégzés

és a praktikus kivitelnek köszönhetően minden kezelési feladatot egy helyen el tud végezni a gépkezelő.

Precíziós funkciók a Kertitox Revolution vontatott permetezőgépen:

Az ISOBUS-felszereltségű, computerizált Revolution permetezőgép egyetlen ISOBUS-csatlakozón keresztül kapcsolódik az üzemeltető traktorhoz. Jobcomputerének konfigurációs lehetőségei ettől kezdve már csak a traktortermináltól függenek.

Amennyiben a gazda nem rendelkezik ISOBUS-rendszerű eszközzel, akkor a gyártó által ajánlott MÜLLER-Elektronik termináljai közül tud választani, és az ISOBUS-csatlakozót is beépítik a traktorba.

Egy költséghatékony megoldás, amely bármikor tovább fejleszthető!

Kertitox Revolution 3000 – fotó: Gyártói felvétel

ISOBUS Ready-felszereltségben a SMART 430 belépő szintű terminál kerül alkalmazásra, amely nem tudja ugyan a GPS-sorvezetést, szakaszolást, térképezést, viszont kiválóan alkalmas a kezelőfelület megjelenítésére és a gép működtetésére. Ebben az esetben ISOBUS-csatlakozó nem szükséges, mivel a hagyományos vezérlésekhez hasonlóan közvetlenül csatlakozik a terminálhoz. Ez a megoldás költséghatékony, amely bármikor továbbfejleszthető komolyabb terminálokkal és ISOBUS-csatlakozási lehetőséggel.

ISOBUS-felszereltségben BASIC, TOUCH800, TOUCH1200 terminálok kerülnek alkalmazásra, amelyek alkalmasak a precíziós kijuttatás igényeinek megfelelő vezérlésre is. Az „egyszerű” vezérlésen túlmenően az ISOBUS-terminálokról teljes értékű, ISO-XML formátumú dokumentációk is lekérhetőek (megművelt terület, az ehhez szükséges idő, kijuttatott mennyiség). Az összesített adatokat ki lehet menteni képernyőfelvételként külső adathordozóra.

A gép olyan opcionálisan kiválasztható tételekkel szerelhető fel, mint például a GPS- szakaszolás, amellyel akár a szórófejenkénti szakaszolás is lehetséges

– az opcionálisan választható funkciók mindegyike a precíziós gazdálkodást segíti elő.

A gazdálkodók nem hiába szokták mondogatni, hogy a permetezőgép "lelke" a kerete: Az új Revolution kerete is megújult, így mostantól a FarmGép saját fejlesztésű 3D-s lengéscsillapításával egészült ki a híresen stabil és robusztus keret.

Szintén a Revolution-ben debütált az ultrahangos keretszintszabályzás, amely a keret magasságát és dőlését képes szabályozni.

A rendszerhez legalább 2 ultrahangos szenzor, egy dőlésszenzor és egy szögszenzor tartozik. A vezérlést a normál hidraulikarendszer végzi.

A Kertitox Bora 3000 literes permetezőgép újjászületése is megérdemelne egy díjat, hiszen ezt az új kivitelt is a gazdálkodók tapasztalatai hívták életre.

A Bora újratervezése során az alacsonyabb súlypont, a keskenyebb nyomtáv és az ergonómikusabb kezelhetőség jelentették a legfőbb szempontokat.