A legfontosabb kérdések:

  • Milyen adatok alapján valósítható meg a precíziós gazdálkodás?
  • Mi a műszaki rendszerminimum?
  • Hogyan kapcsolódik a jövő finanszírozása és támogatási rendszere a precíziós gazdálkodáshoz?
  • Milyen közösségi kezdeményezések, kutatások segítik a tapasztalat megosztását?

PREGA 2018 Fókuszban a megoldások és megtérülés fotó: Agroinform.hu

A fenti kérdések megválaszolására a PREGA független és nyitott szakmai fórumként új programelemekkel bővül:

2018. február 20.

PREGA Science Konferencia:

A PREGA SCIENCE 2017 első magyar precíziós gazdálkodási és agrárinformatikai tudományos konferencia után jövőre immár angol nyelven hangoznak el az előadások, gondolva a környező országok tudományos képviselőire is

A PREGA SCIENCE 2018 egyben előfutára a 2021-ben Magyarországon megrendezésre kerülő 13. ECPA – Európai Precíziós Gazdálkodási Konferencia rendezvénynek.

Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület első közgyűlése:

Az Egyesület bejegyzése még folyamatban van, és a tervek szerint február 21-re már új tagok jelentkezését is tudja fogadni. Célja, hogy társadalmi szervezet formájában előremozdítsa a precíziós gazdálkodás hazai alkalmazásának elterjedését, és segítse a gazdálkodók munkáját lényeges szakmai információk megosztásával.

PREGA Kiállítói est:

A kötetlen programot kínáló találkozó kiváló lehetőség arra, hogy az értékes szakmai kapcsolatok tovább erősödjenek.

2018. február 21.

PREGA – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás

Ismerje meg a gyakorlati tapasztalatokat, megoldásokat, hogyan lehet a gazdálkodási tevékenységet optimalizálni, hogyan lehet adatok alapján még hatékonyabb munkát végezni a földeken.

Szekciók:

  • Szántóföld: A szekció 2018-ban a talajra, valamint a talajadatok gyűjtésének fontosságára, az abból kinyerhető információk megbízhatóságára, illetve az adatok alapján készített szaktanácsadási lehetőségekre koncentrál. A szekció egyik célja, hogy azokat a lehetőségeket is bemutassa, amelyek a közepes, vagy kisebb gazdálkodók érdeklődését is felkeltik a helyspecifikus gazdálkodás megvalósításának lehetőségére.
  • Kertészet: Ismét jelentős szerepet kapnak a precíziós rendszerekkel támogatott zöldség-, gyümölcs, valamint szőlőtermesztési lehetőségek, érintve a termesztéstechnológia több pontját. Emellett a szekció kibővül szenzorokkal segített vadgyümölcstermesztési lehetőségekkel is.
  • Állattenyésztés: A szekció azokat a látogatókat várja, akik meg szeretnék ismerni a precíziós állattenyésztéshez köthető legújabb fejlesztéseket és érdeklődnek azon technikák és technológiák iránt, mellyel növelhető az állattenyésztési ágazatok hatékonysága és versenyképessége. A szekció előadói az állattenyésztéshez kapcsolódó egy-egy gyakorlati probléma innovatív megoldását fogják bemutatni.
  • Élelmiszeripar: A Szántóföld, az Állattenyésztés és a Kertészet szekciókhoz csatlakozik idén az Élelmiszeripar is. Nem mehetünk el ugyanis a feldolgozó üzemek digitalizációja mellett sem. A jövőben az élelmiszeripar és az agrárium az adatok mentén is összekapcsolódik. A tudatosabbá váló fogyasztók igénye az, hogy a feldolgozásra kerülő alapanyagok származási helye és az alkalmazott termesztéstechnológiája is visszakövethető legyen.

A 2018-as konferencia TOP nemzetközi előadói, a precíziós gazdálkodás vezető tudományos képviselői:

Dr. Nicolas Tremblay
a Nemzetközi Precíziós Gazdálkodási Egyesület elnöke
kutató – Agriculture and Agri-Food Canada

Viacheslav I. Adamchuk
a Nemzetközi Precíziós Gazdálkodási Egyesület titkára
Ph.D, P.E, egyetemi docens, Bioresource Kutatóegység, McGill Egyetem
adjunktus, Biológiai Rendszerek Kutatóegysége, Nebraska-Lincoln Egyetem

Legyen Ön is PREGA előadó, kattintson ide és kérjük, töltse ki, hogy milyen témában adna elő!

Mivel a résztvevői helyek korlátozottan állnak rendelkezésre, ezért már most érdemes regisztrálnia!

A két konferencia Helyszíne: Hotel Aquaworld Resort - 1044 Budapest, Íves út 16.

PREGA SCIENCE - 2018. február 20. - ITT regisztráljon.

PREGA Konferencia és Kiállítás - 2018. február 21. - ITT regisztráljon.

A két rendezvényen való együttes kedvezményes részvételhez ITT tud regisztrálni!

PREGA

Kiállítók:

Agrármarketing Centrum, AGRO AIM Hungária Kft., Agrofil-SZMI Kft., Agromatic Automatizálási Kft., AgroVIR Kft., AXIÁL Kft., BIOMIN Magyarország Kft, Carmeuse Hungária Kft., Digitroll Kft., Duplitec Kft., Eflotta Járműkövetés Kft., Envirosense Hungary Kft., Esri Magyarország Kft., Eurofins Agroscience Services Kft., Farmcenter Kft., FarmFacts Hungary Kft., Farmgép Fejlesztő és Gépgyártó Kft., Fábián Kft., Gép-Rent Kft., Haifa Csoport, HL-LAB Környezetvédelmi és Talajvizsgáló Laboratórium, Holstein Genetika Kft., HRP Europe Kft., Hungrana Kft., Invitech Megoldások Zrt., Készenlét Zrt., KITE Zrt., Kuhn Center Magyarország Kft, K.U.L.T. naio robotok, MagGrow, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Okosfarm, Optimetriq Kft, Pannonia Ethanol Zrt., Phylazonit Kft., Sz-Agro 2007 Kft., Seed-Imex Kft., Starcz Kft., T-SYSTEMS Magyarország Zrt., Takarék Csoport, Tomelilla Kft., UNICAL képviselet, Väderstad Kft., VALKON 2007 Kft.