Így indul a hóban hagyott 60 éves VOLVO traktor
Az 1959-ben készült erőgépet kifejezetten ház körüli munkákra használják, és ugyan hónapok óta áll a hidegben, de ha szükség van rá, még mindig munkára fogható az öreg harcos.


„A perctalajainkon lehet tomboló aszály vagy súlyos eső, minket Case IH traktor még nem hagyott cserben!" (gazdariport) (PR-cikk)
Nehéz, kötött perctalajokon mezőgazdasági termelőmunkát folytatva a gazdát, ahogy a mondás tartja, az ág is húzza.

traktor

A Case IH traktorokban van meg az erőtartalék, hogy elhúzzák a munkagépeket az aszályban – fotó: AGRI CS Magyarország Kft.

Ismerd meg az immár 75 éves Unimog történetét!
Az eredeti elnevezés sok mindent elárul: Universal Motor-Gertät, vagyis univerzális motoros eszköz(hordozó). Egy olyan márka, technika, amit a világ szinte minden részén használnak számtalan célra.

unimog

Műtrágyázó U 530-as, összkerékkormányzással

„New Holland T6 traktorokkal meredek dombvidéken is pénzénél marad a gazda" (gazdariport) (PR-cikk)
Míg a síkvidékek gazdái számára csak az utóbbi évtizedben vált a termésnél segítőből kihívóvá a természet ereje, addig a dombvidékek gazdái az időjárás-változást harcedzett veteránokként élték meg. Az akár 17%-os lejtőkön ugyanis már ezelőtt se volt esély nyereségre, csak ha komoly termelői tudást ideális paraméterekkel megáldott, sokoldalú traktorral, kombájnnal társítottunk.

A 70 éves traktorra még mínusz 30 fokban is lehet számítani
A Nuffield Universal traktorokat 1948-tól gyártotta a Morris Motors mezőgazdasági részlege, ami később a The British Motor Corporation Limited leányvállalata lett. A márkanév William Morristól, Nuffield 1. vikomtjától származik, aki a Morris Motors alapítója volt. Amikor Lord Nuffield címmel tüntették ki, elhatározta, hogy a faluja, az oxfordshire-i Nuffield nevét választja a cég mezőgazdasági termékeinek márkaneveként.

Photographs by Radosław Drożdżewski (User:Zwiadowca21), CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons

Popcorntermesztés? "Ülj be mellém", elmesélem – Videó! (PR-cikk)
Az "Ülj be mellém!" videosorozat mai részében Csabával szártépőzhetünk. Közben mesél a Fiatal gazda pályázattal kapcsolatos tapasztalatairól, és a popcorntermesztés kulisszái mögé is bepillanthatunk.

Nézd meg, mit műveltek ezzel a Dutrával! – Videó
Íme a nyugati Dutra! Angliából érkezett haza az ikonikus magyar traktor. A Gehilio's Garage következő videója egy export D4K történetét dolgozza fel. Az egész traktor teljes restauráláson esett át, a mai megjelenése azonban önmagáért beszél.

Szenzációs: Egy abroncs sárra, hóra és száraz talajra!
A BKT téli gumiabroncsa nedves és száraz talajokra egyaránt alkalmas, kényelmes, stabil futást biztosít, és kiváló tapadást nyújt minden művelethez jeges, havas utakon, hólánc nélkül is.

traktor

A BKT M+S hitelesítésű (sár és hó) radiál gumiabroncsai ideális választást jelentenek a mezőgazdasági vállalkozók számára a téli szezonra