A 633-as, a 636-os és a 737-es kulcsfontosságú modelleknél az emelőképesség terén történt fejlesztés. Mindkét 6 méteres emelésimagasságú modellen a gép maximális terhelhetősége 100 kg-mal lett nagyobb.  Így a Farmlift 633-as modell jelenleg 3,3 tonna, míg a Farmlift 636-os modell 3,6 tonna maximális terhelhetőséggel bír. A hét méteres emelésimagasságú Farmlift 737-es modell teheremelő kapacitása 200 kg-mal lett nagyobb, így az elérte a 3,7 tonnás maximális terhelhetőséget.

A Farmlift 636-os modell 3,6 tonna maximális terhelhetőséggel bír – fotó: CASE IH

A hét méteres emelésimagasságú és 4,2 tonna maximális terhelhetőségű Farmlift 742-es modell illetve a 9,1 méteres emelésimagasságú és 3,5 tonna maximális terhelhetőségű Farmlift 935-ös modell emelő képessége változatlan maradt, a sorozat viszont számos továbbfejlesztéssel gazdagodott, amelyek közül a legjelentősebb egy modulációs rendszerű új hajtómű, ami finomabb sebességváltást tesz lehetővé.

A Farmlift 633-as, 737-es és 935-ös modellek négy előre- és három hátramenettel, illetve kézi sebességváltóval szereltek. Opcionálisan automata sebességváltóval is rendelhetők, hat előre- és három hátramenettel, amely a négyes, ötös és hatos fokozatba automatikusan kapcsol. Mindkét hajtóművel 34 km/h maximális sebesség érhető el.

A hét méteres emelési-magasságú Farmlift 737-es modell teheremelő kapacitása 200 kg-mal lett nagyobb – fotó: CASE IH

A Farmlift 636-os és 742-es modellek hat előre- és három hátramenettel rendelkező hajtóművel működnek, amely az előremenetben teljesen automatikus, illetve előre menetben a négyes, ötös és hatos fokozatban félautomatára kapcsolható azért, hogy a közúti közlekedésben a gép nyugodtabban járjon. Ezek a modellek 40 km/h maximális sebesség elérésére képesek.

A gépkezelő nagyobb kényelme érdekében lehetőség van új ülés és teleszkópos illetve billenthető kormányoszlop rendelésére. A kisegítő nyomáskioldás (APR – auxiliary pressure release) révén a kisegítő hidraulikus energiát igénylő munkaeszközöket egyszerűbb csatlakoztatni, egyszerűen csak a hidraulikus szelep távvezérlésével. Ugyancsak új funkció az automatikus kenőrendszerre kínált, a gépbe beépített, két választási lehetőség.

Az Agroinform.hu piacterén több száz eladásra kínált teleszkópos rakodó közül választhatja ki a legideálisabb anyagmozgató eszközt gazdasága számára.