LemkenA Lemken idén teljesen új rövidtárcsa modellelel rukkol elő, mely a korábbi Rubin 9 szérát válltja. A Rubin 10 bemutatása után rögtön elnyerte az „Év gépe 2019” címet a párizsi SIMA kiállításon, ahol a szakmai zsűri (több mint húsz nemzetközi szakújságíró adta a zsűri tagjait!) ezzel a díjjal ismerte el a Rubin 10 egyedi megoldásait.

Lemken

Az "Év gépe 2019" cím birtokosa

De melyek is ezek a műszaki fejlesztések, melyek a már jól ismert Rubin 9-es szériánál modernebb megoldásokat nyújtanak? A legfontosabb irány a Lemken Rubin 10 esetén is a szimmetrikus tárcsalap-kiosztás. Ez a tárcsalap-elrendezés garantálja, hogy automata kormányzást használva a fogások pontosan illeszthetőek egymáshoz.  A munkagép még változatos talajkörülmények között sem fog oldalirányba elhúzni. Ezzel a precíz munkavégzést támogatva, időt és pénzt takaríthatunk meg.

Lemken Rubin 10A szimmetrikus tárcsalapkiosztás garancia a költségek csökkentésére

Másik fontos változás, hogy a tárcsasorok távolságán növeltek a mérnökök, hiszen a terméseredmények egyre nagyobbak vilászerte, ez nagyobb tarló-, és szármaradványt jelent, amit le kell tudni forgatni a talajba. A tárcsalapok egyedi, de erősített kivitelű kovácsoltvas tartókarokon nyugszanak. A csapágyazásuk teljesen gondozásmentes. Fontos a túlterhelésvédelem is, hiszen a Rubin 10 esetén továbbra is egyedi rugós túlterhelés elleni védelem van beépítve. A tárcsa főváza, és vonórúdja egy új kialalakítású térváz-szerkezet, mely lehetővé teszi nagyobb vonóerejű erőgépekkel való vontatást is.

Továbbá megjelenik a kínálatban új típusként a félig-függesztett 7 méteres változat is. A mélységállítás a függesztett gépek esetén alapáron mechanikus, míg a féligfüggesztett gépek esetén pedig alapáron fokozatmentes hidraulikus állítású. A nagyobb gépeken opcióban elérhető a mellső támkerék is.

Lemken Rubin 10

A függesztett gépek még könyebben szállíthatók a hátsó támkeréknek köszönhetően

A kopó alkatrészek hosszabb élettartama kiemelt figyelmet élvez a Lemken-nél. Hiszen a gazdák alapvető elvárása, a költségek csökkentése, és az állásidő minimalizálása. A Rubin 10 ebben is irányt mutat a piacon, hiszen a lapátmérő 645 mm-re növekedett. Míg a tárcsalap anyaga sokkal keményebb, mely 30% élettartam-növekedést garantál.

A munkamélység 5-15 cm között állítható, így egy igazi mindenesnek is nevezhető a Rubin 10.

A Rubin 10 széles választékban 2,5 métertől 7 méteres munkaszélességig mindenki megtalálja a gazdaságába leginkább illő gépet. A lezáróhengerek széles kínálatában, minden típusú talajra van megoldás.

Nézze meg a Lemken legújabb videóját a Rubin 10-ről!

Ha felkeltette érdeklődését a Rubin 10, kérem keresse a Lemken Hungária Kft. munkatársait:

Szrnka Péter: Kelet-Magyarország 36/30-852-5787
Póczik Balázs: Nyugat-Magyarország 36/30-748-5380

www.lemken.com/hu
facebook.com/lemken.hungary