Extrém hordozótraktor, automata pormentesítő és sok más újdonság, ami Téged is érdekel!
Agritechnica 2022 – 1 arany és 16 ezüstérem az innovációkért. Mindenki reménykedett, de ismét el kellett halasztani a világ egyik legrangosabb szakmai kiállítását a bizonytalan járványhelyzet miatt. A fejlesztések azonban nem álltak meg – és az innovációk díjazása sem maradt el! Frontkapálógép foltpermetezéssel, önjáró öntözőgép és automata szélességállítású vágóasztal is a díjazottak között!

öntözés

Hatékonyabb öntözési megoldás

Különleges gumiabroncsok, amikre a Claas is lecsapott! (PR-cikk)
A világ egyik vezető mezőgazdaságigép-gyártója, a CLAAS jóváhagyta a Vredestein VF Traxion Optimall gumiabroncsok használatát a prémium XERION traktorain. Ez a legnagyobb méretű VF-abroncsot, a VF 900/60R42 PFO NRO 189D TL Traxion Optimallt is magában foglalja.

A Traxion Optimall gumiabroncsok akár 30 százalékkal tartósabbak, mint a prémium versenytársak – fotó: Vredestein

Új vetőgépekkel hódíthatod meg a határt
November elején tartott online sajtótájékoztatót a Väderstad, amelyen két újdonság került bemutatásra a vetőgépek kategóriájában. Az új Inspire termékcsalád célja, hogy kiváló vetési minőséget biztosítson a 12 méteres gabonavető gépek piacán. A Väderstad Inspire 1200C/S tervezésének középpontjában a nagy kapacitás és a kimagasló vetési pontosság elérése állt.

Nagy kapacitás és a kimagasló vetési pontosság

„New Holland traktorok plusz AGROTEC szerviz, nekünk ez kell a nyereséges munkához perctalajokon!" – Gazdariport (PR-cikk)
Amelyik mezőgazdasági gépet használják, kopni fog. Amelyikkel nehéz körülmények között dolgoznak, azt pedig még inkább kikezdik az elemek. Egy realista gazdának épp ezért ilyen földeken akkor lesz kézzelfogható nyeresége, ha számol hibákkal és karbantartással. Majd ehhez választ ideális műszaki tartalmú gépeket olyan márkakereskedőtől, aki a munkatársak képzettségével és a szervizelés gyorsaságával a lehető legalacsonyabb szinten tartja a leállásokat.

New Holland traktor

Az AGROTEC Magyarországnál tudnak a gazda fejével gondolkozni – fotó: Agrotec Magyarország Kft.

A rozsda, avagy a korrózió oka és formái – és mit tehetünk ellene?
Ismerős, mindennapos probléma, legyen szó gépről, használati tárgyakról. Vajon mi váltja ki, mi az oka, és hogyan lassíthatjuk le az „elhasználódás" ezen természetes formáját?

traktor

Mindennapos probléma a rozsdásodás – de hogyan lassíthatjuk le az „elhasználódás" ezen természetes formáját? – fotó: Envato

Hatméteres változattal bővül a Güttler Földmester magágykészítő széria (PR-cikk)
A magágykészítésnél fokozottan figyelni kell a traktorok okozta káros talajtömörödés elkerülésére, így a szántással fellazított, a tél folyamán ülepedett és beérett talajokon minél kevesebb menetszámmal célszerű elérni az optimális talajállapotot.

güttler

A hosszú vázszerkezetnek köszönhetően a 6 méteres változat egy 200 LE teljesítményű nehézuniverzális traktorral optimálisan üzemeltethető – fotó: Güttler

Békés megyében New Holland mezőgazdasági gépekkel terjeszkedik újra a vöröshagyma-termelés (gazdariport) (PR-cikk)
Míg néhány évtizede a magyar termelők a vöröshagymapiac 100%-át képesek voltak lefedni, még exportra is futotta, a külföldi nemesítés és import felfutása miatt ma már a piac felének megtartásáért folyik a küzdelem. Azonban az olyan gazdák szerint, mint a muronyi határban mintafarmot üzemeltető Bondár Imre, ez korántsem lefutott meccs.

vöröshagyma

Újra szárnyalni szeretne a magyar vöröshagyma-termelés – fotó: AGROTEC Magyarország Kft.