Einböck egy forradalmi megoldású sorközművelő kultivátort mutat be a novemberi hannoveri AGRITECHNICA szakvásáron. A CHOPSTAR-HYBRID elnevezésű kultivátornál a gyomok elpusztítását itt nem különböző kialakítású és elrendezésű kapák végzik, hanem soronként vízszintesen a sorközben dolgozó vágótárcsák látják el ezt a feladatot.

gép

Soronként vízszintesen a sorközben dolgozó vágótárcsák dolgoznak kapák helyett – fotó: einboeck.at

A SKY Agriculture a SULKY-BUREL cégcsoport 4 éve bevezetett márkája. A magágykészítővel kombinált Maxidrill vetőgépsorozata a nagy munkasebességű, akár 15 km/h-val történő csökkentett menetszámú művelés egyik jól alkalmazható munkagépcsaládja. Az idei AGRITECHNICA-ra megújul a bevált, három (3, 4, 6 m) munkaszélességben elérhető vetőgépcsalád.

gép

Új Maxidrill generációval jelentkezik a hannoveri szakvásáron a SKY Agriculture – fotó: SKY Agriculture

A Strautmann Verti-Mix 1702-es SF önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik minden munkába állított berendezése egyedi gép. A gyártó ezeket a takarmánykeverő-kiosztó kocsikat a gazdálkodók igényeire szabva értékesíti – attól függően, hogy a termelő például jászlas vagy etetőutas technológiával dolgozik.

gép

Strautmann Verti-Mix 1702-es SF önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi munka közben – fotó: Agroinform.hu

A Doroti Pack Kft. látványos standon állította ki termékeit a 78. OMÉK alkalmával. A családi vállalkozás egy saját fejlesztésű és gyártású DorPack síkfóliás mélyhúzó vákuum csomagológépet mutatott be munka közben, amely csomagolási bemutató érdeklődők sokaságát vonzotta a standra.

Olyan színreválogató gépet keres, ami nemcsak kiváló minőségű, de egyben megfizethető is? Higgye el, nem lehetetlen! A TAIHO cég által gyártott színreválogatók csúszkaszáma az egy csúszkástól a tíz csúszkásig terjed, válogatni pedig szinte bármit lehet velük, a legnépszerűbb terményektől egészen a homokig, kisebb kavicsokig, illetve a műanyagig, színre és alakra, formára egyaránt alkalmasak.

kép

A kínai gépek a legmodernebb technikával vannak felszerelve – fotó: Gold Corn s.r.o.

Az idei nyáron az ukrán AGRO EXPO 2017 agrárshow szántóföldi bemutatóján a gyakorlatban, a konkurensek mellett bizonyíthatta rátermettségét az egykori nagy múltú HTZ T-150 traktorok továbbfejlesztett, nagyobb teljesítményű utódja, a HTZ-242K.20 és HTZ-243K.20 típusú erőgép.

A gépshow-n vetőgéppel és Lemken ekével kellett debütálnia, és a gyártó sajtóbeszámolója szerint az új 240, illetve 250 lóerős erőgépek a konkurens 340 lóerős traktorokon szántásban messze felülkerekedtek.

gép

A HTZ-242K.20 traktor az ukrán agrárshow-n – fotó: xtz.ua

A német Service Awardra 2001 óta jelentkeznek vállalkozások Németországból, Hollandiából, Svácjból, Ausztriából, Szlovákiából, Romániából, Franciaországból és Magyarországról is. Az AXIÁL Kft. 2006 óta minden évben indul a versenyen, most a dombóvári telephely lehet a Service Award díj várományosa.

kép

A dombóvári AXIÁL telephely légifotója – fotó: Axiál Kft.

A KITE Zrt. mint a John Deere és a JCB egyetlen hivatalos hazai forgalmazója előrendelési lehetőséget biztosít John Deere kombájnok, traktorok, szemenkénti vetőgépek, vontatott permetezőgépek, bálázók, Orthman sorközművelők, Hagie önjáró permetezők, Köckerling munkagépek tekintetében, valamint JCB teleszkópos rakodókra és Joskin szállító eszközökre.

kite

Nagyon megéri az előrendelés – fotó: KITE Zrt.