A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata a 2022-es pénzügyi évben újabb rekord árbevételt ért el. A 2021-es évben elért 420 millió euró árbevételhez képest, 2022-ben átlépte az 550 millió eurót.

árbevétel

A Väderstad a 2022-es pénzügyi évben újabb rekord árbevételt ért el – fotó: Vaderstad Kft.

A Väderstad termékei iránt továbbra is nagy volt a kereslet

Számos globális vállalkozás számára ez egy újabb különleges év volt. A Covid-19 világjárvány továbbra is éreztette hatását, mind a betegszabadságok következtében fellépő munkaerőhiány, mind pedig a nyersanyagellátásban keletkezett zavarok miatt.

Eközben a Väderstad termékei iránt továbbra is nagy volt a kereslet, mivel a gazdálkodók töretlenül igényt tartanak innovációkra, melyekkel kevesebb ráfordítással több termést érhetnek el.

Sok gazdálkodó számára az év jó év volt, mely a magas terményárak okán jelentős beruházási hajlandóságot eredményezett. Eladásaink jelentős növekedést mutatnak, ugyanakkor sok más vállalkozással együtt ránk is súlyos hatást gyakoroltak a Covid-19 következményeként fellépő magas alapanyagárak, leginkább az acél árának növekedése, valamint az Ukrajna elleni orosz háború

- mondta Nicklas Bjersér, a Väderstad pénzügyi és jogi alelnöke.

vaderstad

Az eladások jelentős növekedést mutatnak – fotó: Väderstad Magyarország/Facebook

A Väderstad Group alkalmazottainak száma 1900 főről, 2000-re emelkedett az elmúlt év során

Bár az árbevétel tekintetében a 2022-es év kifejezetten jó év volt a Väderstad számára, ugyanakkor a fenti globális helyzet a pénzügyi eredményekre negatív hatást gyakorolt.

A fent említett, rajtunk kívül álló okokat, külső körülményeket figyelembe véve, összességében elégedettek vagyunk az eredménnyel

- mondta Nicklas Bjersér.

A Väderstad nemrég tette közzé a 2022-es évre vonatkozó fenntarthatósági jelentését.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan segítik a gazdálkodókat több élelmiszert termelni hatékony és fenntartható módon, akkor látogasson el a vállalat weboldalalára: www.vaderstad.com/hu.

Indexképek: Väderstad Magyarország/Facebook