Az AGROTEC Magyarország Kft. a vevői igényeknek megfelelően folyamatosan szélesíti és színesíti termékpalettáját. Az ügyfélközpontúság mellett a kiváló ár-érték arány biztosítására is összpontosítanak. A cég az idei AGROmashEXPO-ra egy igazi unikumot, a New Holland T5.140-est hozta el a magyar gazdáknak. A New Holland a 2018. novemberi bolognai EIMA seregszemlén mutatta be a nagyközönségnek vadonatúj T5 Auto Command erőgépcsaládját, amely négy különböző motorteljesítménnyel érhető el a 2019-es év első hónapjaitól.

Az új T5 AC traktorok fejlesztésekor az állt a középpontban, hogy a felsőbb kategóriás New Holland erőgépekből jól ismert és igen közkedvelt Auto Command fokozatmentes erőátviteli egységet a Magyarországon is közkedvelt T5 traktorokba is elérhetővé tegyék. A vadonatúj Stage V kompatibilis, 4,5 literes NEF motorok szolgáltatják azt a masszív teljesítményt, ami igazán erőteljessé teszi a T5 AC-t. A New Holland T6-os traktorokról átemelt tágasabb rugózott kabin pedig az alsó-középkategóriában új etalont teremt komfortfokozat terén.

Az új T5 Auto Command traktor tökéletesen egyesíti magában a kompakt traktorok összes előnyét, a legmagasabb szintű kényelmet, illetve azt a masszív motorteljesítményt, amire egyre növekvő igény mutatkozik ebben a gépkategóriában is.

A T5 Auto Command ideális megoldást kínál a szántóföldi vagy ültetvényes gazdálkodáshoz, szállítási feladatok ellátására, de akár fenntartási vagy önkormányzati munkák elvégzésére is ideális választásnak bizonyul.

A New Holland és az Agrotec elsősorban olyan kicsi és közepes méretű gazdaságoknak ajánlja a T5 Auto Command erőgépét, ahol elsődleges kiválasztási szempontnak számítanak a legmagasabb igényt is kielégítő professzionális technológiai megoldások, valamint az ebben az erőgép-kategóriában eddig nem megszokott komfortfokozatot, illetve gazdaságos üzemanyag-fogyasztást várnak el a traktortól.

New Holland

A T5 erőgépek egy gazdaságban a „mindenes” szerepét tölthetik be, a szállítási feladatok mellett könnyebb szántóföldi vagy ültetvényes munkálatok ellátására és talajelőkészítő munkák elvégzésére is alkalmasak – fotó: Agroinform.hu

A T5 a ideális választás abban az esetben is, ha homlokrakodót szeretnének rászerelni, vagy a gép rendszeresen üzemeltet TLT hajtást igénylő munkagépeket (pl. bálázó), illetve sokat kell közúti szállítást végezni vele. Ezek az erőgépek egy gazdaságban az úgynevezett „mindenes” szerepét tölthetik be, ugyanis a szállítási feladatok mellett könnyebb szántóföldi vagy ültetvényes munkálatok ellátására ugyanúgy gazdaságosan használhatóak, mint a valamelyest nagyobb motor- vagy hidraulika-teljesítményt és vonóerőt igénylő talajelőkészítő munkák elvégzésére, mindemellett – a kompakt méretéből is adódóan – kiváló választásnak bizonyulnak állattartó telepeken történő legkülönfélébb alkalmazás esetében is.

A 2019-es AGROmashEXPO másik újdonsága az Agrotec standján a ZDT 23.1-es tandem teknős pótkocsija volt, mely abban különbözik a széria többi darabjától, hogy kormányzott hátsótengellyel, hidraulikusan állítható vonórúddal, felépítmény-magasítóval és takaróponyvával látták el.

ZDT

A másik újdonság a ZDT 23.1-es pótkocsi volt – fotó: Agroinform.hu

Az Agrotec elhozta a kiállításra a Dondi Big 400 egymenetes nehézkultivátorát is, amelyben egy sor tárcsát három sorban elhelyezett merevszárú kapa követ, és egy duplakörmös elmunkáló henger zár.

Az Agrotec Magyarország Kft. a legmodernebb technológiákat tárja a hazai gazdálkodók elé. Olyan piacvezető megoldásokat kínál, melyeknél kézzel tapintható az innováció és a szakértelem. Míg sokan még csak most ocsúdnak fel a különböző sorvezető és kormányautomatikai vívmányok megismeréséből, az Agrotec tovább mélyítette új termékportfóliójával a precíziós gazdálkodás dimenzióit.

Az AgXtend technológiákkal a gazdák további lehetőségeket kapnak, a minél hatékonyabb termelés eléréséhez. A precíziós gazdálkodás mindeddig csak a föld felett segített minket a költség- és időhatékony munkavégzésben az automatizációk bevezetésével. Mostantól a földfelszín alatt is a kezünk alá dolgozik a technológia. Az AgXtend termékcsoport új távlatokat nyit számunkra.

Tájékoztat bennünket a talaj nedvességi állapotáról, segít elkülöníteni talajtípusokat, művelési zónákat, illetve optimalizálhatja a talajmunkákat a valós idejű mélységszabályozás segítségével. A kultúrnövényeink szükségleteinek figyelembevételével szabályozhatja az inputanyagok kijuttatását, valamint úttörője az árammal történő vegyszer nélküli gyomirtásnak is.