Väderstad Ferox – Miért hívjuk sokoldalú művelőeszköznek?

A Ferox könnyűkultivátor vibráló kapái 12 cm mélységig dolgozzák át a talajt. A munkagép 5 vagy 6 kapasoros változatban készül, a mellső CrossBoard simító az alapfelszereltség része.

A Ferox kiválóan használható középmély talajmunkákra, mint például a tarlóhántás és ápolás, valamint a magágykészítés.

A Väderstad Ferox legfontosabb paraméterei:

  • Munkaszélessége: 5-9 méter
  • Munkamélysége: 12 cm
  • Lóerőigénye: 25-30 lóerő/méter
  • Kapaosztása: 11 és 12 cm

Legfőbb előnyök: intenzíven dolgozó kapák és nagy hasmagasság

A Ferox hasmagassága 50 cm, a munkagép 50 mm-es kopóheggyel szerelt kapái 10-12 cm munkamélységben képesek dolgozni. A gép nagy hasmagassága, valamint az 5, illetve 6 kapasoros kialakítás lehetővé teszi a nagyobb mennyiségű szármaradvány hatékony kezelését. Az 5 kapasoros típus 12, míg a 6 kapasoros 11 cm-es kapaosztással készül.

A CrossBoard hatékonyan aprítja a nagyobb rögöket és egyengeti a talajfelszínt. A művelés intenzitása hidraulikus úton változtatható a traktorfülkéből.

A CrossBoard ún. master and slave munkahengerei garantálják a tökéletesen egyengetett felszínt. Az 5 kapasoros változat opcióként hátsó simítósorral is kiegészíthető.

Stabilizáló rúd – a siker kulcsa

A kettős működésű stabilizáló rúd a simító rugók összekapcsolása által biztosítja a tagok együtt mozgását. Ez a megoldás garantáltan sima talajfelszínt, kevesebb menetszámot és ideálisan vethető magágyat biztosít.

Munkamélység szabályozás nagyobb precizitással

A munkagép úgynevezett ControlFunction funkciója lehetővé teszi a munkamélység állítását a változó talajkörülményeknek megfelelően. Így kicsit mélyebben dolgozhatunk például a táblavégi fordulókban vagy az egyes táblarészekben, ahol erre szükség van.

Kisebb vibráció és páratlan talajlekövető képesség!

A Ferox tandemkerekeinek offet elrendezésével tulajdonképpen két keréktengely sor jön létre, ami hozzájárul a munkagép hosszirányú stabilizálásához, továbbá biztosítja, hogy az első sorban lévő kapák ugyanabban a munkamélységben dolgoznak, mint a hátsók.

A Ferox súlyának 40/60 arányú megosztásával páratlan talajfelszínlekövető képesség jön létre.

A Ferox kultivátor tandemkerekeinek offet elrendezése – fotók: Väderstad gyári felvétel

A Ferox 500-900 szállító kerekei hidraulikus kerékcsillapítással készülnek, ami elnyeli a gép vázát érő erőhatásokat, és nyugodt járást biztosít a gép számára közúton.

Ferox

A Ferox kultivátor utolsó munkafázisában a felszín kialakítása és a kellő mértékű zárás, tömörítés kap helyet. Mindezekért a követőborona, a hátsó CrossBoard Light simító sor és a pálcás hengersor felel.

A munkagép utolsó sorai a tökéletes zárásért és a tömörítésért felelnek – fotók: gyári felvételek