Egy még nagyobb teljesítményű 8 soros Tempo a Väderstad kínálatában!

A Tempo L vontatott szemenkénti vetőgépcsalád 2020-tól kezdődően 3000 és 5000 literes központi műtrágyatartállyal egyaránt megrendelhető. A kisebb, 3000 literes változat többféle vázzal készül, amelyek munkaszélessége 6.1, 7.2, 8.3 illetve 9.2 méter lehet. Az adott konfigurációtól függően 8, 10, 12, illetve 18 kocsit rendelhetünk a különböző szélességű gerendelyekhez, így a sortávolság 450-800 mm között alakítható. A Tempo L teljesítménye a kétszeres sorszámú hagyományos vetőgéptípusokkal vetekszik, de ami ennél is fontosabb, az a nagyobb pontosságú vetés. A Tempo L vetőgép új sztenderdet állít fel a nagy teljesítményű vetés terén.

350 kg/ha műtrágyadózis 15 km/h sebességgel

A Tempo L központi műtrágyatartályában nagy teljesítményű Fenix III adagolóegységek dolgoznak, amelyek mindegyike 2-2 sor ellátásáról gondoskodik. A vetőgép 350 kg/ha műtrágyadózis kiadagolására képes 15 km/h menetsebességnél. A változó termőhelyi feltételekhez való alkalmazkodás miatt lehetőség nyílik a műtrágyadózis menet közbeni állítására. A műtrágyatartály teleszkópos tengelyének szélessége – az adott sortávolságnak megfelelően – a traktorfülkéből állítható. Ennek köszönhetően a szállítókerekek mindig a sorok között futnak. Szállítási helyzetben könnyen beállítható a 3 méteres szélesség.

Az AgrárgépShow-n bemutatott új Tempo L8 vetőgép 90 literes mag-, valamint 30 literes mikrogranulátum tartályokkal készült a nagyobb napi teljesítmény jegyében.

Tempo L egy hidraulikus szárnyterheléssel ellátott vetőgép, amely képes a soregységekre eső súlyt áthelyezni a középső kocsikról a szélsőkre.

A megoldásnak köszönhetően a vetőgép tökéletesen leköveti a talajfelszín egyenetlenségeit, így egyenlő feltételeket teremt a növényállomány fejlődéséhez.

Az iPad alkalmazására épülő Väderstad E-Control vezeték nélküli adatátvitel segítségével kontrollálja minden egyes mag útját, tájékoztatást nyújtva a vetési minőségről, a kihagyásokról, a kettős vetésekről, a tőtávolságról és az aktuális magrátáról.

A rendszer alkalmazásának előnye a könnyű kezelhetőség és a távvezérléssel történő kalibrálhatóság mellett, a valós idejű adatszolgáltatásban és ellenőrzésben mutatkozik meg.

Az iPad alkalmazása megkönnyíti a szoftverfrissítések gyors letöltését.

NZ Mounted 500: Profi magágykészítés bárkinek, svéd precizitással

Az NZ Mounted egy 5 és 6 méter munkaszélességben rendelhető magágykészítő kombinátor.

Az NZ Mounted függesztőrendszerének kialakítása lehetővé teszi a traktortól független mozgást, így a magágykészítő talajkövetése olyan, mint a vontatott változatoké.

A négy sorba, 9 cm-es osztással rendezett AgrillaNova kapák intenzív talajelőkészítést tesznek lehetővé.

Annyira precíz, hogy önmaga után is eltünteti a talajtaposás nyomait

Az NZ Mounted elforduló függesztő szerkezete kiváló manőverezhetőséggel ruházza fel a munkagépet a táblavégi fordulókban. Egy ötletes zármegoldás reteszel, amikor a traktor egyenesen halad és kiold a forgókban.

Ennek köszönhetően forduláskor nem szükséges a munkagépet kiemelni, ami így a keréknyomokat is eltünteti.

A támkerekek OffSet elrendezése gondoskodik a munkagép hosszirányú stabilizálásáról, így az első sorban lévő kapák mindig ugyanabban a munkamélységben dolgoznak, mint a hátsók.

A támkerekek abroncsainak traktormintázata csökkenti a talaj összehúzásának kockázatát, míg a nagy kerékátmérő az állandó munkamélységért és a munkagép nyugodt járásáért felel.

A CrossBoard pártalan talajművelő hatása kiváló rögtörő és felszín-egyengető hatásában nyilvánul meg. A művelés intenzitása a traktorfülkéből könnyen állítható.

Az NZ Mounted függesztett kialakítása miatt kiválóan manőverezhető  és könnyen szállítható közúton. A munkagép összecsukott állapotában mindössze 2 méter szélességű. A munkaeszköz relatív kis súlya csökkenti a traktorral szemben támasztott hidraulika igényt.

A követőborona a nagyobb rögöket és gyomokat a felszínre rendezi, miközben párolgást csökkentő felszínt alakít ki.

A borona gumibakolású felfüggesztése hosszú élettartamot ígér. A talajra eső nyomása, valamint a szöge egyaránt állítható.