A Väderstad kínálatából olyan újdonságokat mutatunk be, amelyek mindegyike hasznos lehet a hazai gazdálkodók számára és amelyek hatékony megoldásokat nyújthatnak az aktuális kihívásokra.

A szemenkénti vetőgépek szegmensében a legnagyobb újdonságot a központi magfeltöltésű Tempo L vetőgép jelenti, amely 3000 literes központi magtartállyal rendelkezik. Lényeges, hogy a magadagolás nem kapcsolódik ehhez a központi magtartályhoz, továbbra is soronkénti magadagolás található ezen a munkagépen. Azért fontos ezt hangsúlyozni, mert a Tempo vetőgép híres precizitását ezzel a technológiával lehet biztosítani.

Vaderstad

Tempo L 3000 literes magtartályos vetőgép változatának bemutatója az Agritechnica kiállításon – fotó: Agroinform.hu

A következő évek fejlesztéseiként várható lesz, hogy mind folyékony, mind pedig szilárd műtrágya kijuttatására alkalmas kombi változatokat is bemutat majd a svéd gyártó.

Az új, 3000 literes magtartállyal rendelkező, 12 soros változat teljesítményét fontos hangsúlyozni, hiszen a Tempo L vetőgéppel 80-90 ha területet is el lehet vetni egyetlen feltöltéssel.

Az NZ Extreme elnevezésű magágykészítő 12 és 14 méter munkaszélességű változatban készül. Fontos kiemelni, hogy ez a munkagép nem az NZ Agressive továbbfejlesztett változata, hanem egy teljesen új vázszerkezetre épített eszköz.

Az NZ Extreme méterenkénti súlya kétszer annyi, mint az NZ Aggressive magágykészítőnek, így ez a példa is kellőképpen szemlélteti az új váz robusztus kialakítását.

Az NZ Extreme premierje az Agritechnica kiállításon – fotó: Agroinform.hu

A talajművelő gépek csoportján belül még egy

újdonság, az NZ Mounted magágykészítő eszköz, amelyet első sorban kis- és közepes üzemmérettel rendelkező gazdaságoknak ajánl a gyártó.

Jó hír a termelők számára, hogy 2020-ban ezt a nagyon jó ár-érték arányú gépet ismerheti meg a piac. Annak ellenére, hogy függesztett munkagépről van szó, a függesztőszerkezet kialakításának köszönhetően akár egy nagyobb sugarú körben is meg tud fordulni a traktor, anélkül, hogy közben a munkagépet ki kellene emelnie. Tulajdonképpen egy csuklópont körül tud a munkagép elfordulni – ezáltal a munkavégzés szempontjából hasonlóan dolgozik, mint egy nagyobb, vontatott magágykészítő.

fotó: Väderstad gyári felvétel

Hamarosan kezdődik az AGROmashEXPO és AgrárgépShow, amelyen a hagyományokhoz hűen, 2020-ban is kiállít a Vaderstad Magyarország Kft. Látogasson el Ön is az újdonságokkal és jól bevált munkagépekkel tarkított standra az A pavilonba!