Kétszáz harcos kedvű traktorostól, több mint hatvan erőgéptől és sok-sok érdeklődőtől pezsgett Nagyszokoly a VI. Traktorverseny, Gazdatalálkozó és Családi Nap alkalmából.

A rendezvény traktoros felvonulással indult, amelyről természetesen a látogatók sem maradhattak le!

Az Agroinform szerkesztői a főszervezők egyik gépében utaztak a felvonuláson: Peczkó Emi, családi gazdálkodó és kislánya vezették azt a Massey Ferguson traktort, amellyel egyébként is ők dolgoznak a földeken.

Több kategóriában is indulhattak a traktoros gazdák. Elsőként a tolatási versenyhez készültek a jelentkezők, amelyen egy pótkocsit kellett minél ügyesebben- természetesen időre - manőverezni.

A Traktor Karüsszel egy olyan egyedülálló produkció, amely nagyon sok gyakorlást igénylő, veszélyes vállalkozás a résztvevők számára - ugyanakkor szép és különleges látványt nyújt a nézőknek.

Az öt traktorból álló csapat keringő zenére mozogva, összehangolt "táncban" mutatkozott be, majd egy puszta ötöst imitálva, tisztelegve vonult le a pályáról.

A rendezvény főszervezői elmondták, hogy produkciójukkal a nagyszokolyi fogathajtó versenyek emlékének is tisztelegnek, amelyet mára felváltott a nagysikerű traktoros nap rendezvény.

A traktoros ügyességi versenyre és a gyorsulási versenyre is több száz nevezés érkezett.

A két veterán: Hoffer és U28-as is strathoz állt - persze barátságos mérkőzésre.

A versenyszámok között a látogatókat hab-partival hűtötték az önkéntes tűzoltók.

Estig folytak a selejtezők és a döntő körök, majd értékes díjak kiosztásával zárult a nagyszerű nap.

A gyermek-traktorverseny győzteseinek az Agroinform is felajánlott díjakat, amelyekkel - ugyan csak játékból - de lelkesen gazdálkodhatnak a fiatal gazda-jelöltek.

Az idei remek hangulatú nap után kijelenthetjük: Nagyszokoly traktoros rendezvényére jövőre is érdemes lesz ellátogatni!

Ifj. Blázsovics László kétkerekezésével zárjuk a beszámolót. A fiatal gazda édesapjától tanulta a szakma szeretetét, aki idén is első helyezett lett a nagyszokolyi gyorsulási versenyen...

Még több traktoros fotóért KATTINTSON IDE, FACEBOOK OLDALUNKRA!