A Bobcat T7X teljesen elektromos kompakt, gumihevederes rakodógépének 2022 januárjában volt a nemzetközi bemutatója, amely most az anyagmozgatási kategória nyerteseként jutott be az Általános Kiválóságok döntőjébe az észak-amerikai gépek kategóriában, és végül megkapta a Fast Company „2023 World Changing Ideas Awards"-ot (A világot megváltoztató ötletek díját) is.

A World Changing Ideas Awards díjazza a fenntartható formatervezést, az innovatív termékeket, az úttörő társadalmi kezdeményezéseket és egyéb kreatív projekteket, amelyek megváltoztatják a munkánkat, az életünket és a világgal való kapcsolatainkat is.

A világ első tisztán elektromos hajtású, kompakt gumihevederes rakodója, a Bobcat T7X többszörös díjat kapott.

Bobcat

A világ első tisztán elektromos hajtású, kompakt gumihevederes rakodója, a Bobcat T7X – fotó: www.bobcat.com

Mivel az anyagmozgatási kategória győztesének választották, ezért döntős lett az Általános Kiválóság kategóriában, és megtisztelő elismerésben részesült az észak-amerikai gyártmányok kategóriában is.

A T7X az első a maga nemében, amely minden hidraulikus működtetést és károsanyag-kibocsátást mellőz. A tisztán akkumulátorral működő T7X-et úgy tervezték, hogy kisebb szén-dioxid-kibocsátást, csendesebb működést és komfortos munkakörülményt biztosítson, ugyanakkor felülmúlja dízelüzemű társait.


Ezzel az újszerű, teljesen kibocsátásmentes megoldással képes átalakítani a világunkat, az építkezéseket, a városépítést és a fenntartható jövő gondolkodásmódját – mindezt úgy, hogy közben növeli a munkateljesítményt és a költséghatékonyságot.

Az innováció a Bobcat örökségének középpontjában áll, megalkotva a kompakt gépek profilját 65 évvel ezelőtt, s a világ első kompakt rakodógépének kifejlesztésével, és továbbra is folytatják az
új termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos úttörő munkát, hogy ügyfeleik ne csak többet teljesítsenek, hanem egy sokkal fenntarthatóbb világot teremtsenek.

Mindig van további tennivaló az iparágban, ezért a Bobcat továbbra is új koncepciókat talál ki, új berendezéseket hoz létre, intelligens technológiákat és innovatív megoldásokat fejleszt ki, hogy ügyfeleiket is vezető pozícióba hozza.

Az idei World Changing Ideas Awards 45 győztest hirdetett 216 döntős pályázó közül, és több mint
300 kitüntető díjat adott át, amelyek közül az egészségügy, az éghajlat, az energia és a mesterséges intelligencia a legnépszerűbb kategóriák közé tartoznak.

A Fast Companynél szerkesztőkből és riporterekből álló zsűri választotta ki a nyerteseket és a döntősöket, több mint 2200 pályaműből választották ki azokat a városi tervezés, az oktatás, a természet, a politika és a technológia, a vállalatok társadalmi felelősségvállalása és még sok más területről. A 2023-as nevezésre a világ minden részéről érkeztek pályázatok Olaszországtól kezdve Szingapúron át Új-Zélandig. Kreativitásból és innovációból sem volt hiány az idei évben a díjazottak között.

A vállalkozók, cégek és nonprofit szervezetek, akik bemutatkoztak és leadták a pályázataikat, rávilágítottak arra, hogy a társadalom legsürgetőbb problémáinak megoldására korlátlan lehetőségek, megoldások léteznek.

A zsűritag újságírók a legizgalmasabb és leghatásosabb munkák közül emeltek ki néhányat – a lakhatástól kezdve a méltányosságon át a fenntarthatóságig –, és várakozással tekintenek nemcsak arra, hogy lássuk, hogyan fejlődnek ezek a projektek, hanem arra is, hogy hogyan inspirálnak másokat önálló, saját megoldások kidolgozására.

Forrás: www.bobcat.com