Vasárnap gomolyfelhős időre van kilátás többórás napsütéssel, de átmenetileg a fátyolfelhőzet is megnövekedhet. Csupán kis eséllyel alakulhat ki egy-egy futó zápor. Az erős, helyenként viharos északi, északnyugati szél éjszaka fokozatosan csillapodik. Vasárnap az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül.

Virágzó tavaszi tőzike (Leucojum vernum) a Duna-Dráva Nemzeti Park területén, a Somogy megyei Gyékényes közelében – fotó: MTI / Varga György

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 12 fok között várható.

A hidegfront átvonult felettünk, szárazabb, enyhébb levegő érkezik fölénk a következő napokban. Vasárnap és a jövő hét első felében a napsütés lesz túlsúlyban időjárásunkban, az éjszaka képződő köd és rétegfelhőzet napközben mindenütt feloszlik. Számottevő csapadék a hét végéig nem várható. Lassanként erősödik a nappali felmelegedés mértéke, egyre többfelé lesz 10, majd 15 foknál melegebb a délutáni órákban.

A pénteken érkező következő hidegfront véget vet a szép tavaszi időnek, hatására visszatérünk a télbe.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.