Szerda

Általában borult időre van kilátás, csak a Tiszántúl déli részein fordulhat elő kevés napsütés. Délután a csapadékzóna gyengül, egyre több helyen szűnik meg az eső. A szél helyenként megélénkül.

Figyelmeztető előrejelzés - eső

Citromsárga figyelmeztetés: 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat – Fotó: OMSZ

A maximum-hőmérséklet főként 3 és 8 fok között alakul.

Csütörtök

Napközben nyugat felől elkezd szakadozni, vékonyodni a felhőzet, az északkeleti tájakon viszont marad a borult ég. Itt kisebb eső, zápor előfordulhat, az északi hegyekben havas eső, hó is lehet.

Estétől köd és rétegfelhőzet képződhet, a szél helyenként megélélnkül. A minimum-hőmérséklet többnyire -2 és +5 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet pedig 4 és 10 fok között várható.

Péntek

Nagy területen csökken a felhősödés és a nap is kisüthet, de az északkeleti részeken megmarad a borult idő. A felhős tájakon szitálás előfordulhat, de más csapadék nem valószínű. Este délnyugati irányból újabb felhősödés kezdődik, a szél viszont mérsékelt marad.

A minimum-hőmérséklet -3 és +3 között várható, a maximum-hőmérséklet pedig általában 6 és 12 fok között alakul. A borult északkeleti tájakon csupán 4-5 fokig melegszik a levegő.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Kis József