Szerda

Az ország északkeleti felén-harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott fordulhat elő több helyen zápor, zivatar. Nyugat felé haladva csökken a felhőzet mennyisége és a csapadék esélye, valamint nő a napos órák száma. A szél időnként megerősödik.

A maximum-hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Csütörtök

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhők mellett többnyire sok napsütés várható. Elsősorban az északi harmadban és a nyugati, délnyugati tájakon alakulhat ki szórványosan záporeső, zivatar, amelyek környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A minimum-hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos helyeken 7, 9 fokig is lehűlhet a levegő. A maximum-hőmérséklet többnyire 25 és 30 fok között várható. A nyugati megyékben lesz a hűvösebb.


Péntek

Általában felhős lesz az ég, de több-kevesebb napsütés is valószínű. Több helyen, akár több alkalommal is előfordulhat zápor, zivatar néhol felhőszakadással kísérve. Erős vagy viharos széllökések csak zivatar környékén fordulhatnak elő.

A minimum-hőmérséklet 10 és 16 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 21 és 30 fok között alakul, északon, északnyugaton lesz a hidegebb.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Bagosi Sándor