Kedd

Ismét egy mediterrán ciklon éri el a Kárpát-medencét. Napközben megnövekszik a felhőzet, több-kevesebb napsütés leginkább csak az Alföld északi, keleti részein valószínű. Délelőtt szitálás, ónos szitálás lehet, délutántól viszont többfelé várható eső. Az Alpokalján este havas eső, vizes hó is előfordulhat, de vastag, megmaradó hótakaró csak a Kőszegi-, Soproni-hegységben valószínű. A szél megélénkül, helyenként viharossá válik.

A maximum-hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul. A borult tájakon lesz a hidegebb.

Szerda

Többnyire felhős lesz az ég és többfelé kell esőre, záporra számítani. A nyugati megyékben és az északkeleti hegyvidékeken helyenként havas eső, havazás is előfordulhat. A szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik.

A minimum-hőmérséklet -1 és +6 fok között várható. A maximum-hőmérséklet főként 4 és 9 fok között valószínű, de délkeleten 12 fokot is lehet.


Csütörtök

Több-kevesebb napsütés szakíthatja meg a borult időt. Eső, zápor többfelé előfordulhat, az északkeleti megyékben havas eső, a hegyekben hózápor is lehet. Hajnalra és estétől köd képződhet. A szél időnként megerősödhet.

A minimum-hőmérséklet -2 és +5 között válószínű, a maximum-hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de északkeleten többfelé nappal se lesz 4-5 foknál melegebb.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Jávorka Bálint