A délelőtti időszakban a délnyugati országrész kivételével többfelé alakulhatnak ki zivatarok. A délutáni órákban nagyobb számban egyre inkább az ország északi, északkeleti felén, harmadában valószínűek zivatarok, amelyeket felhőszakadás (> 30 mm, néhol akár > 50 mm, kissé nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben) is kísérheti – írja vészjelzésében a HungaroMet.

Hozzáteszik, hogy északkeleten (Hajdú, Szabolcs, Borsod) egy-egy hevesebb zivatarra is van esély viharos széllökés (60-90 km/h), jégeső (2 cm körüli jégátmérővel), felhőszakadás (> 30-40 mm) kíséretében. Az esti órákra fokozatosan északon, északkeleten is lecsökken a zivatarhajlam.

Riasztások zivatarok miatt

Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! – Fotó: HungaroMetIntenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat – Fotó: HungaroMet

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Pixabay