Ma este és holnap hajnalban még több helyen várható eső, záporeső, ónos eső, de az ezt követő napokban már egyre inkább enyhül az idő. Kedden még a nap is kisüthet.

Milyen idő várható ma este?

A késő délután az Északi-középhegységben havast, másutt egyre inkább esőt okozó gyengülő csabadékzóna estére a keleti határt is elhagyja. Az átmenetileg északnyugatira forduló szél Sopronnál megerősödhet. Késő este -5, +1 fok várható valószínű.

A keleti részeken éjjel borult és párás marad az idő, nyugaton átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, az éjszaka második felében északnyugat felől azonban újra vastagabb felhőtömbök érkeznek, ekkor helyenként előfordulhat eső, Borsodban hó, de az Északi-középhegység más részein, a főváros és a Dunakanyar térségében átmeneti gyenge ónos eső is eshet. A déli szél egyre többfelé élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +1 fok között valószínű, hajnalra az idő sokfelé enyhébbé válik.


Mire számíthatunk a hét első napján?

Hétfőn délelőtt általában erősen felhős vagy borult idő valószínű, a pára, köd egyre nagyobb területen szűnik meg. Délután nyugat felől elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet. Szórványosan valószínű időszakos eső, zápor, Borsodban, a hegyekben kezdetben még havas eső, hó sem kizárt. Több helyen élénk lesz a délies szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között várható, az Északi-középhegységben lesz a hidegebb.

Figyelmeztető előrejelzés

Az átmeneti szünet után az újabb front érkeztével hajnalban, reggel főként az északi tájakon (Északi-középhegység nyugati fele, Dunakanyar, Dunazug-hegység, esetleg a főváros környéke) fordulhat elő gyenge ónos eső. Emellett akkora kiemelten a Dunántúl délnyugati felén összefüggő, sűrű köd képződése valószínű, a látási viszonyok csak hétfőn napközben javulhatnak.

A jövő hét elején átmeneti melegedés várható - fotó: pexels.com

SZÉLTÉRKÉP, CSAPADÉKTÉRKÉP, HŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.