Ehhez nyújtanak kiváló lehetőséget a MATE szeptemberben induló szakirányú továbbképzései, melyek közül az élelmiszeripari digitalizációs szakmérnök/szaktanácsadó, a hivatásos lótenyésztő szakmérnök/szakember, valamint a levegőtisztaság-védelmi szakirányú továbbképzéseket idén hirdeti először az egyetem.

MATE

Augusztus 15-ig lehet jelentkezni – fotó MATE

Az új budapesti élelmiszeripari digitalizációs szakmérnök/szaktanácsadó szakirányú továbbképzés célja olyan szakemberek képzése, akik ipari méréstechnikai, automatizálási, komplex adatelemzési és adatbányászati, valamint döntéselőkészítési ismereteik birtokában hatékonyan tudják felügyelni, ellenőrizni és fejleszteni a biztonságos és kiváló minőségű, az emberi táplálkozásra minden tekintetben alkalmas élelmiszer előállításának folyamatát és forgalmazását.

A hivatásos lótenyésztő szakirányú továbbképzésre elsősorban olyan jelentkezőket várnak, akik nyitottak a lovakkal, lótenyésztéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint a választott tudományterületen lévő újdonságok, modern módszerek befogadására. A 3 féléves keszthelyi képzésen végzettek új ismereteiket a lovassportban is alkalmazni tudják majd.

A gödöllői, 4 féléves levegőtisztaság-védelmi szakirányú továbbképzés célja olyan kiemelkedő tárgyi, technológiai tudással, valamint naprakész szakmai és jogi információkkal rendelkező szakemberek képzése, akik a környezeti légszennyeződés és a környezetvédelem alapvető és átfogó hazai, valamint nemzetközi kérdéseinek elmélyült ismereteivel rendelkeznek.

A MATE várja a jelentkezéseket további szakirányú továbbképzéseire is, melyek a mezőgazdasági, műszaki, gazdaságtudományi és pedagógiai területeken egyaránt elérhetőek. A 2023. őszén induló képzésekre augusztus 15-ig lehet jelentkezni a MATE honlapján.

Ez a megjelenés a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel történt együttműködés keretében jött létre.