Az Agrárminisztérium és a Hermann Ottó Intézet által a tavalyi évben kiírt pályázat elnyerése után idén második alkalommal indult akkreditált képzésként a Mezőgazdasági Eszköz – és Gépforgalmazók Országos Szövetsége által szervezett Szakoktatói továbbképzés.

Ennek rendkívül fontos szerepe van a hazai agrárium jövőjére nézve. A képzés során ugyanis a résztvevő tanárok sokrétű új ismeretanyaggal lehetnek gazdagabbak, amelyekkel a jövő agrárgépészeinek tudástárát is bővíthetik, ezáltal pedig korszerű ismeretanyagot is átadhatnak az általuk tanított diákoknak.

A képzések két időpontban és két különböző helyszínen zajlottak le: március 25-26-án a KITE Zrt. szászbereki telephelyén, ahol a "Precíziós gazdálkodás gépeinek, berendezéseinek, eszközeinek bemutatása, gyakorlati alkalmazása" volt a fő téma, míg április 3-4-én az Axiál Kft. szolnoki telephelyén "Erőgépek, valamint a munkagépek fejlesztése során bevezetett új technológiák bemutatása" témában tartottak tartalmas előadásokat a résztvevőknek.

KITE AXIÁL

A képzések két időpontban és két különböző helyszínen zajlottak le (balról KITE Zrt., jobbról AXIÁL Kft, telephelye) – fotó: MEGFOSZ


Mindkét alkalommal az első képzési nap online volt, míg a gyakorlati oktatásokat a cégek telephelyein tartották meg nyolc órás időintervallumban.

A két napos képzésen mindkét helyszínen kiemelkedő létszámban (29-29 fő) vettek részt a szakoktatók, akiknek a gyakorlati oktatás végén vizsgát kellett tenniük. Az elért eredményeikért pedig kreditpontokat kapnak majd a Herman Ottó Intézettől.

A képzés sikerességét nem csak a résztvevők létszáma bizonyítja, hanem visszajelzéseik is, amelyek alapján elmondható, hogy valóban nagy szükség van a tanárok megfelelő továbbképzésére is ahhoz, hogy meglévő tudásukat frissíthessék és a jelen kor technológiáit is jobban megismerhessék.

A MEGFOSZ ezúton köszöni meg az Agrárminisztériumnak, a Herman Ottó Intézetnek, valamint az Axiál Kft-nek és a KITE Zrt-nek közreműködésüket és segítségüket. A sikeres együttműködés nélkül nem valósulhatott volna meg ez a kiváló képzési program – olvasható a MEGFOSZ közleményében.