A PENDA kínálatában a kezdetektől megtalálhatóak a szőlő- és gyümölcsültetvény gépei, amelyek mára a talajműveléstől, a növényvédelmen keresztül a tavaszi metszésen, kötözésen át, egészen a gyümölcs betakarításig minden feladatra kínálnak megoldást, bio/organikus ültetvényekre is. A forgalmazott gépek többségét szervezett gépbemutató keretein belül, akár az ön ültetvényén is bemutatják.

A PENDA azokat a gyártókat részesíti előnyben, akiknél a gép robusztus kialakítású, minőségi alapanyagokból készül. Az általuk képviselt, többségében olasz gépgyártóknál kizárólagos forgalmazók. Ügyfeleik az alkatrész rendelést, a szerviz- és garanciális javítási szolgáltatást is igénybe vehetik. A legtöbb gépet működés közben díjmentes gépbemutatón is bemutatják az érdeklődőknek.

Korszerű permetezés Martignani technológiával

Elektrosztatikus permetezőgép szőlő-, gyümölcsös- és dióültetvényre

Elektrosztatikus permetező szőlő-, gyümölcsös- és dióültetvényre – fotó: PENDA

A Martignani világszerte elismert radiál ventilátoros, légporlasztásos, alacsony lémennyiségű és elektrosztatikus cseppfeltöltésű permetezőgépeiről. A Martignani szőlő permetezőgépeket már számos neves magyar borászat is alkalmazza többek között a Thummerer, a Sauska és a Heimann pincészet.

60 év tapasztalatát felhasználva tervezték a legújabb Martignani Phantom M120 vontatott törzscsuklós permetezőgépet, amely a szőlő- és gyümölcsültetvény méretéhez igazodva többféle diffúzorral választható. A szőlő permetező előnye, hogy törzscsuklós kivitelének köszönhetően keskenyebb sortávban is használható, fordulási sugara 6 m alatt van.

Martignani permetező fordulási sugara 6m alatt van

Martignani permetező fordulási sugara 6m alatt van – fotó: PENDA

Előmetszés, csonkázás, síkfalmetszés

Az olasz VBC professzionális gépkínálatában megtalálható a száraz előmetsző 8-10 tárcsás kivitelben, hidraulikus tartószerkezettel 48-80 cm közötti munkaszélességgel.

A VBC szőlőcsonkázó gépek választható forgókéses vagy alternáló kaszakaros kivitelben, utóbbi egy vagy kétsoros pengével. Gyümölcsültetvényen a VBC síkfalmetsző kiváló vágásképet eredményez 8 cm ágátmérőig. A síkfalmetsző függőleges és vízszintes vágósíkkal is elérhető. Több munkafolyamat gépiesítése esetén különösen jó választás a VBC gyorscsatlakozós váz, amelyre a VBC tő- és törzstisztító, a seprős soraljtisztító, illetve a szőlő takaróleveleinek eltávolítására alkalmas lombszívó is percek alatt felszerélhető.

Többféle VBC adapter egy gyorscsatlakozós vázhoz

Többféle VBC adapter egy gyorscsatlakozós vázhoz – fotó: PENDA

Tőközművelés, soralj- és sorközművelés

Az elektronikával is rendelhető Agrofer tőközművelőket a környezetkímélő, vegyszermentes talaj művelésére, lazítására, gyomtalanításra fejlesztették ki. A hidraulikus működésű gépekhez számos művelőfej (tárcsák, forgóborona, talajmaró, kaszafej, tőtisztító seprőfej) rendelhető. A középmély talajműveléshez az Agrofer D.A.R.C 20-70 cm munkamélységű talajlazítással egy időben műtrágya kijuttatására is alkalmas.

Agrofer tárcsás tőközművelő

Agrofer tárcsás tőközművelő – fotó: PENDA

AEDES szőlészeti gépek Magyarországon

Legyen szó sorközkaszálásról, tő- és törzstisztításról vagy tőközi gyomirtásról, ezekre az AEDES gépek egyaránt megoldást jelentenek. A különböző talajkialakításhoz is található sorközkasza, amely kiegészíthető damilos soraljtisztító, kétoldali gyomirtó permetező és oldalazó kitérő körkasza-fejjel is. Az AEDES villás emelő és ládaforgató már a szőlő és gyümölcs betakarításában nyújt segítséget.

Aedes soraljtisztító fej kevlárbetétes műanyag szállal

Aedes soraljtisztító fej kevlárbetétes műanyag szállal – fotó: PENDA

Különböző méretű és szórószerkezetű szervestrágya-szórók

Az ANNOVI közel 60 éves fennállása óta tervez és gyárt nagy szórásszélességű, keskeny nyomtávú szervestrágya-szórókat. Opcióként hidraulikus kihordószerkezettel is rendelhető.

Turbinás szervestrágyaszóró többféle méretben is elérhető

Turbinás szervestrágya-szóró, többféle méretben is elérhető – fotó: PENDA

Metszés, szüretelés az N.Blosi szedőplatformról

A betakarítási szakasz felgyorsítására idei újdonságként megjelent kínálatukban a teljesen elektromos N.Blosi metsző- és szedőplatform. A platformon elhelyezkedő, 500 kg-ig terhelhető szüretelő ládákat görgős sínrendszer továbbítja, amelyet telítődésekor a hidraulikus hátsó emelő automatikusan leereszt a sorközbe, ahonnan később összegyűjthető.

A platform szélessége manuálisan vagy elektrohidraulikusan állítható. A platformkiegyenlítő lehetővé teszi a munkavégzést oldal irányú dőlés esetén 10.5, míg függőlegesen 12.3° lejtős terepen is. A szedőplatform kiegészíthető N.Blosi szedőplatform szállítószalagos gyümölcsbetakarítóval, amely kíméletesen szállítja a kézzel szedett gyümölcsöt a tárolóládába. A szállítószalag könnyen felhelyezhető a szedőplatformra. Kényelmes és biztonságos munkaterületet biztosít a szürethez.

N.Blosi szedőplatform szállítószalagos gyümölcsbetakarítóval

N.Blosi szedőplatform szállítószalagos gyümölcsbetakarítóval – fotó: PENDA

Gyümölcsbetakarítás egyszerűen

Kényelmes és biztonságos szüretelést biztosít – fotó: PENDA

Szőlő, gyümölcs szállítás Agrofer konténer és ládaszállító kocsikkal

Szüretelés idején egyre több magyar vállalkozás választja szőlőgyűjtő és szállító kocsikat. Az Agrofer DUMPER DDF INOX tartálya dupla ollós emelővel 3 méter magasságba is felemelhető. A hidraulikus billentésű gyűjtőputtonnyal a szüretelt szőlő közvetlenül a szállító pótkocsira üríthető.

Gyümölcsültetvényeken az Agrofer Telescopico jelentősen megkönnyíti a szállítást a traktor fülkéjéből hidraulikusan állítható automatikus láda be- és kirakodással.

További információval a PENDA Csapat munkatársai állnak rendelkezésére. Keresse Őket bizalommal!