A kerti hulladékok elégetésének lehetősége rövid időn belül megszűnik. Az országos tiltás már év elejétől életbe lépett volna, azonban egyelőre a járványügyi vészhelyzetre hivatkozva felfüggesztették a rendelet végrehajtását. Ez viszont nem jelenti azt, hogy tavasszal, a kerti és mezőgazdasági munkák fő szezonjában ne léphetne érvénybe az égetési tilalom, és ne kockáztatna több tízezres bírságot az, aki megszegi.

ágaprító gép

Iratkozz fel az Agroinform hírlevelére és az agrárhírek mellett egy ágaprítóval is gazdagodhatsz – fotó: Szakadáth Gépker Kft.

Akkor mit tegyünk a metszési hulladékkal?

Komposztálni főleg az avart, fűnyesedéket, zöldszárakat lehet. A metszési hulladék kezelésére kertészetekben, házi kertekben is jó megoldás az ágaprítás. Vannak nagyon megbízható ágaprítók a piacon, ilyenek az Urban gépek is. Most egy Urban SM70 ágaprítót meg is nyerhetsz az Agroinform játékában.

Az alábbi videón megnézheted az ágaprító működését:

Azt se hagyd ki, ahogy a gép a szöget vágja:

Hogyan játszhatok?

Ahhoz, hogy részt vehess legújabb nyereményjátékunkban, csak annyit kell tenned, hogy feliratkozol az Agroinform Hírlevélre, például ITT. A feliratkozók heti három alkalommal kapnak személyre szabott hírlevelet a friss agrárhírekkel, szakcikkekkel, mezőgazdasági apróhirdetésekkel és sok más érdekes tartalommal. Feliratkozáskor megadhatod, milyen témák érdekelnek leginkább (gazdaság, támogatások, gépészet, kertészet, állattenyésztés, vadászat, erdészet stb.), és mi eszerint válogatjuk össze mindazt, amiről érdemes tudnod.

Értesülj első kézből a legfrissebb agrárhírekről és vidd haza az Urban ágaprító gépet! 
Iratkozz fel a hírlevélre ide kattintva.

A nyereményjáték 2021. április 30.-ig tart. A játékról minden részletet megtalálsz ezen a linken.

...és most jöjjön az Ágaprító rap!