Az üvegházi, fóliás zöldségtermesztésben a legnagyobb kihívás a folyamatos odafigyelés biztosítása, hiszen ma időből van a legkevesebb. Most egy olyan, gazdaságmérettől függetlenül, gyorsan megtérülő automatikus fóliavezérlési megoldást mutatunk, ami nagy segítséget nyújt a munkaerőhiánnyal küzdő vállalkozások számára, és aminek használatával nagyobb terméshozamra számíthatunk, miközben több idő marad a családra.

fóliavezérlés

A fóliasátor szellőztetésének automatizálása rengeteg terhet levesz a gazda válláról – Fotó: Smart Greenhouse Control Kft.

"A fóliasátrak és üvegházak alatt nem csak védeni tudjuk az időjárástól a terményt, hanem szabályozni is tudjuk a növények számára szükséges életteret" – mondta kérdésünkre Németh Gábor, a Smart Greenhouse Control Kft. ügyvezetője.

A Fóliavezérlés termékeinek használatával olyan előnyöket érhet el a gazda, mintha lenne a növényeivel egy felügyelő személy a nap 24 órájában, a hét minden napján, aki folyamatosan méri a hőmérsékletet, a páratartalmat és mindig a megfelelő időben szellőztet.

Kérj te is tanácsot a Fólievezérlés szakértő kollégájától, egyszerűsítsd a munkádat!

sandor@foliavezerles.hu

+36 30 364 5018
foliavezerles.hu

Akár 20 százalékos hozamnövekedés

A cég saját tesztjei és növényorvosi vizsgálatok, konzultációk alapján ki lehet jelenteni, hogy ha egy termesztési területen folyamatosan az ideális környezetben tartjuk a hőmérsékletet és párát, (ami a Fóliavezérlés eszközeivel egyszerűen megvalósítható,) 20%-os hozamnövekedés könnyen elérhető a manuális szellőztetéssel vagy egy egyszerűbb automatikával szemben. Jelenleg is folynak tesztek egyetemek bevonásával a helyes értékek és a terméshozam növekedés közötti kapcsolatról.

Gáborék fejlesztése személyes érintettség révén indult el, ugyanis 2013-ban egy olyan megoldást kellett találni a fóliasátorba, ami nem igényel állandó emberi jelenlétet. A cég alapításában nagy részt vállaló társ, Kómár Dániel fóliasátránál megvalósuló úttörő fejlesztésnek gyorsan híre ment, és sorra jelentkeztek a hasonló problémákkal küzdő gazdálkodók.

"Mára olyan szintre jutottunk, hogy ha egy gazdánál ki van építve egy szellőztető mechanika és az elektronika, pár perc alatt szinte minden meglévő rendszerhez integrálható a Fóliavezérlés szellőztető modul, minimális villanyszerelési tudással (de azért érdemes villanyszerelőt felkérni erre), az ország bármelyik pontján, vagy akár külföldön is. Internetelérést a gazdának nem kell biztosítania", részletezte Gábor.

Az eszközhöz a cég által fejlesztett, magyar nyelvű szoftver jár a felhasználóknak, amelyet gazdák bevonásával fejlesztettek ki. A szoftver felhasználói felülete egyszerű, amely bármilyen eszközön azonnal használható, legyen az egy laptop vagy egy mobiltelefon. A vezérlő szoftvernek köszönhetően mindig a kívánt sávban lehet tartani a termesztési környezetben a hőfokot, ráadásul három fokozatban állítható, tehát nem csak nyit-zár opciókban állítható. A távoli, online elérésnek köszönhetően a gazda akár a Balaton parton ülve is be tud avatkozni ebbe az opcióba, és teljes képet kap, hogy mi történik a sátorban.

fóliavezérlés csapat

Nagyobb hozamra számíthatunk, ha pontos adataink vannak arról, hogy milyen körülmények vannak a fóliasátorban, és ez alapján döntünk – Fotó: Smart Greenhouse Control Kft.

A Fóliavezérlés megoldásai

Szellőztető modul

Több millió forintos kár kerülhető el a Szellőztető modullal, emellett jelentősen csökkenthető az üzemanyagra fordított költség és a bérköltség is. Egy átlagos, 1000 négyzetméteres fóliasátor esetén, amennyiben egy motor vezérli a szellőztetést, úgy a vezérlő modul ára 455.000 Ft + Áfa.

Vezeték nélküli szenzorhálózat modul

Kifejezetten mérések végzésére alkalmas a Vezeték nélküli szenzorhálózat modul. 3-4 km-es körzetben képes a szenzorok adatait feldolgozni. Lehetőség van a hőmérséklet, pára, levélnedvesség, talajnedvesség, talajhőmérséklet, EC és pH értékek mérésére. Ezek a szenzorok az adatküldés gyakoriságától függően akár 5 évet is működnek a beépített akkumulátorukról. A fő egység ára, szenzorok nélkül 599.000 Ft + Áfa.

Időjárás-állomás modul

Az Időjárás-állomás modul segítségével szintén a viharkárok megelőzését lehet biztosítani a gazdák számára. Az állomás hőmérsékletet, párát, fényerősséget, légnyomást, szélerősséget és szélirányt is mér. Az időjárásállomás összekapcsolható a Szellőztető modullal, ami így extra védelmet tud nyújtani az erős széllökésektől, így megelőzhetőek a fóliasátor szellőztetőjében keletkező károk.

A Fóliavezérlés munkatársai segítik a rendszer telepítését, és 5 év garanciát vállalnak.

Smart Greenhouse Control Kft. – Fóliavezérlés