HERB.ERT – Dry-Food-Designer – A szárítószekrény

Mikor és miért fejlesztettük ki a HERB.ERT szekrényt?

Egy stájerországi fűszernövénytermesztő szakmai igényei alapján 2012-ben lett az ötletből valóság – és elkezdtük egy olyan szárítószekrény fejlesztését, amely külön hőhatás nélkül működik. A fejlesztés eredményeként bemutatjuk a HERB.ERT szárítószekrényt.

Termékünk márkaneve mozaikszavakból született, amelyek árulkodnak a gép környezetbarát technológiájáról. HERB = fűszernövények ERT = Energia Recycling [újrahasznosítás] Technológia (a szárításhoz szükséges 30-40 fokos hőmérsékletet a száradó növényből származó párlat energiájának abszorpciójával nyerjük)

Hogyan működik a HERB.ERT szárítószekrény?

A szárítás szinte gyerekjáték a HER.ERT szekrénynek köszönhetően, hiszen az egész vagy aprított fűszernövényeket, szeletelt zöldséget, vagy gyümölcsöt csak szét kell teríteni a szárítókamra polcain, majd be kell kapcsolni a HERB.ERT szekrényt. A legtöbb zöldség, fűszernövény, vagy virág aszalása 4-8 óra alatt elvégezhető. Gyümölcsök aszalása, mint például az alma vagy a körte, 24-48 órát vesz igénybe. A napi körülbelül 2 Euró villanyköltségek mellett kifejezetten költséghatékony aszalási módszerről van szó!

Miért olyan egyedi a HERB.ERT?

A HERB.ERT szekrény szabadalmazott ciklikus vezénylés alapú módszerrel végzi az aszalást. A hagyományos kondenzációs rendszerekkel ellentétben ez a módszer lehetővé teszi, hogy „ellazultak” maradjanak a növény-sztómák, és ezáltal elkerülhessük a növényszövet aszalással járó stresszállapotát.

Így megakadályozható a „túlszáradás”, illetve az értékes anyagok elveszítésének veszélye.

A HERB.ERT szekrényben az aszalás egy szelepes légkeverő rendszerben történik. Az aszalókamra és a pára-regeneráció-légáramlat egymástól elkülönítve működnek! Egy további hasznos tulajdonsága a HERB.ERT szekrénynek, hogy a szelepje élelmiszerhigiénia-bevonattal rendelkezik. 100 %-os élelmiszerhigiénia, amely eleget tesz a termékek magas minőségi színvonalának! A HERB.ERT szekrényben alkalmazott módszerhez az ipari szárításban évtizedek óta bevált kondenzációs technológiát vettük át, és fejlesztettük tovább a növényaszalás területén.

Világszerte egyedülálló a ciklikus vezénylés (relax-szárítás) – külön beállítás nélkül történő üzemeltetés, valamint a szelepes légkeverő rendszer, továbbá az élelmiszerhigiénia-bevonat együttes alkalmazása. Ez az újítás lehetővé teszi a termékek nemesítését, prémium minőségű termékek előállítását.

A termékeit közvetlenül értékesítő termelő az aszalt gyümölcs/szárított fűszernövény egyedülálló minőségének köszönhetően egyedi termékeket kínálhat a piacon és érzékelhetően növelheti az agrártermékei hozzáadott értékét.

A HERB.ERT működési rendszere multifunkcionális használatot tesz lehetővé: filigrán szirmok, gyümölcsök, gombák, tésztafélék és zöldségek szárítása egyaránt lehetséges.

De még húsból és halból is – vékony szeletekre vágva – igazi delikátesz falatokat állíthatunk elő, amelyek ízvilágága, kifinomult fűszernövény-vagy forrássó aromákkal kiegészítve, izgalmas kulináris kísérletekre nyújt lehetőséget. Az „egyszerű” aszalt gyümölcsökkel, zöldségekkel ellentétben az aroma, a szín, a flavonoidok, illetve egyéb hatóanyagok a termékben maradnak, és a víz kivonatának köszönhetően magas koncentrációban állnak rendelkezésre.

A magas koncentrációban rendelkezésre álló hatóanyagok a termék további feldolgozása során a végső termékben is ilyen dús formában jelennek meg, anélkül hogy felhígulnának. Legyen szó főzésről, grillezésről, vagy üdítőitalok készítéséről, illetve szövetek, kultúrnövények felhasználásával történő festéséről – a HERB.ERT szárítószekrénnyel minőségi végső termékeket tudunk előállítani, illetve nemesíteni.

Fűszeres almakarikáktól a legtermészetesebb málna aromáig, a chilis mézből készült grillmártástól kezdve a kivis puncs italokig: a HERB.ERT szekrénnyel nincsenek határai a kreativitásnak!

A HERB.ERT szárító szekrény ára 2.895 EUR

További információért kattints ide.