Akár szubjektív vagy objektív oldalról közelítjük meg ezt a témát, a hatékonyságra való törekvés valamennyi gazda és kertész értékkészletében jelen van.

A hatékony munkavégzés elengedhetetlen kelléke a megfelelő funkciókkal rendelkező gép és a feladathoz igazodó teljesítmény. Számos egyszerűbb, de időrabló feladatot kell elvégezzünk, ahol a KASEI termékei segítik elérni céljainkat. A nagy hagyományokkal rendelkező távolkeleti gyártó mérnökcsapata folyamatos fejlesztésekkel szolgálja ki az európai felhasználók egyre magasabb igényeit. Összegyűjtöttünk néhány kedvező ár/érték aránnyal rendelkező, minőségi gépet, amelyek kitűnő alapot biztosítanak számunkra a hétköznapokban.

KASEI permetező

KASEI permetező – fotó: Agroforg

A növényvédelem az egyik legkritikusabb pont. Zárt termesztőberendezések esetén az akkumulátoros KASEI permetezők jelenthetnek könnyebbséget. A 18 literes háti permetező vagy a 25 literes kerekes változat jó alternatívát kínál a kézi megoldásokkal szemben. A permetlé bekeverése után akár 3 óra üzemidő is elérhető egy feltöltéssel. Tökéletes porlasztás és eredmény 0,15-0,4 bar üzemi nyomáson.

gödörfúró

A KASEI gödörfúró, a márka termékpalettája igen széles felhasználási területekre terjed ki – fotó: Agroforg

Nagyobb gyümölcsfák vagy szabadföldi kultúrák esetén a rásegítő szivattyús KASEI 3WFB-16 benzinmotoros háti permetezőre támaszkodhatunk. A rásegítő szivattyú segítségével szórási szögtől függetlenül tudunk munkát végezni, így kifejezetten hatékony a magasabb gyümölcsfák esetében is. A vízszintes szórási távolsága 16 méter. Az EURO5-ös minősítésű motor gondoskodik a csökkentett károsanyag-kibocsátásról. Ami további előnyt jelent, hogy akár porszórásra is alkalmas a csomagban található átalakító készlet segítségével.

ágvágó láncfűrész

Ágvágó – fotó: Agroforg

Évente néhány alkalommal szükség lehet magassági ágvágóra, ahol a 3 m felett elhelyezkedő ágakat kell eltávolítanunk. Legyen ez ifjító metszés, egy útban lévő ág eltávolítása vagy egy veszélyt jelentő faág biztonsági metszése. A KASEI QJB270 magassági ágvágó kitűnő megoldást jelent. A 25,5 cm-es vezetőlemez és a 40 szemes lánc akár 5-6 méteres magasságban is el tudja végezni a munkát, miközben Ön a talajon, biztonságos távolságból dolgozik. Az ágvágó teleszkópos szára 290-405 cm között egyszerűen állítható.

KASEI fűkasza

KASEI fűkasza – fotó: Agroforg

Vannak kerekes géppel nehezen megközelíthető zöldfelületek, amik karbantartását, rendszeres parlagfű-mentesítését el kell végezzük. Számos lehetőség található a piacon, de ha pénztárcakímélő megoldásban és nagy teljesítményben gondolkodik, akkor javasoljuk a KASEI 3GC630 fűkasza gépet. Meggyőző eredményt kapunk, ha akár a 2,4 mm-es átmérőjű damilt vagy a csomagban is megtalálható háromágú kést párosítjuk a 63 cm3-es motor erejével. A nagy nyomatéknak köszönhetően területtől és állománytól függően akár csökkentett fordulaton is dolgozhat, ami kevesebb üzemanyag felhasználáshoz és kisebb károsanyag kibocsátáshoz vezet. Ha nagyon elhanyagolt területre ér, akkor „játsszon nagyban”, teljes fordulaton. A gép robusztus felépítése és a nagy motorja miatt eléri a 13 kg-os súlyt, de ez a teher eloszlik a kényelmes hevedernek köszönhetően. A motorteljesítmény miatt kiemelt fontosságú az egyedi rezgéscsillapító rendszer is.

Lombfúvó

Háti lombfúvó – fotó: Agroforg

Területtisztítás, lombeltávolítás esetén szükséges a kiemelkedő légsebesség és légtömeg. A nagyüzemi célokra kifejlesztett KASEI EB-650A-E háti lombfúvó nem csak a lomb összeterelésére alkalmas. Könnyedén tisztíthat meg burkolatokat, platókat a visszamaradt vagy leszóródó apróbb anyagoktól (magok, háncs, homok, stb). A 63,3 cm3-es motor megközelítőleg 18 m3 levegőt mozgat meg percenként. Folyamatos üzemre tervezve, kiemelt irányító kar a könnyed és pontos irányításért.

KASEI láncfűrész

Láncfűrész – fotó: Agroforg

Találkozunk sok olyan építőipari munkával a farm körül, amit saját hatáskörben végzünk el. A KASEI márka széles építőipari szortimenttel rendelkezik, aminek egy szűk, de annál népszerűbb szegmense található meg a hazai kínálatban. Lapvibrátor, betonsimító, betonvágó. Profi megoldások, egyszerű használat. Keresse fel honlapunkat, nézze végig termékeinket, „játsszunk nagyban” a KASEI termékeivel.

Ne feledkezzen meg a biztonságról sem. Munka közben minden esetben viseljen védőfelszerelést: www.oregonproducts.hu