A Royal-Kert Kft. a ZOOMLION traktorokról és a "Kis gépekben nagy siker" szlogenről ismert a mezőgazdász olvasók számára. Azonban érdemes tudni róluk, hogy a vállalat annak idején, 2001-ben a kertek és parkok tervezésével-, építésével, kezdte a tevékenységét. Így elmondható, hogy a ROYALKERT Veszprém és a Balaton körzetének egyik legrégebbi kertépítő cége.

Úgy gondoltuk, hogy vétek lenne nem megmutatni az Agroinform.hu oldalon, hogy ez a mezőgazdasági géppiacon is jól teljesítő cég hogyan valósítja meg parterei számára álmai kertjét.

Amennyiben vannak Veszprém-környéki családi házzal, nyaralóval rendelkező olvasóink, gondoljanak bizalommal a ROYALKERT KERT, PARK, ÖNTÖZÉS üzletágára!

A Royal-Kert Kft.  KERT, PARK, ÖNTÖZÉS üzletága teljes körű szolgáltatással vállal tervezést, kivitelezést, tereprendezést, kerti tó- és medence építést, valamint öntözési berendezések telepítését Veszprémben és környékén.
Hosszú évek tapasztalatainak és a kreatív, környezettudatos táj- és kertépítész szakemberekből álló csapatnak köszönhetően az új építésű, vagy a felújított kert-alkotásoknak csak a fantázia szabhat határt!
Kerttervezés

A Royal-Kert Kft. elsősorban Veszprémben és környékén illetve a Balaton-felvidéken található magánkertekre, és közterületekre, zöldfelületekre készít vázlatterveket, engedélyezési terveket és kiviteli terveket.

fotó: Royal-Kert Kft.

A társaság fő irányelve, hogy olyan kerteket tervezzenek, amelyben az EMBER otthonra talál, ahol az ember nem uralkodni akar, ahol az emberi kéz alkotta környezet együtt akar és tud élni az őt körülvevő természettel.

A Royal-Kert Kft. a kert elkészülése után sem hagyja magára ügyfeleit: ha igény van rá, az utógondozást-, illetve szakmai tanácsadást is elvállalják a későbbiekben is.

A kertek esetében is érvényes az alkotómunkára jellemző örök kettős egység: tervezés-kivitelezés, amelyek egymástól nem választhatók el, sorrendjük nem cserélhető fel.

A Royal-Kert Kft. szakemberei minden esetben egyedi terveket készítenek, hiszen nincs két egyforma adottságú kert és nincs két megegyező megrendelői igény.

A kerttervezés ára néhány év alatt megtérül a megtakarított idő- és a szakértelem nélkül rossz helyre ültetett, később kipusztuló, vagy kivágásra kényszerült növények árában.
fotó: Royal-Kert Kft.

 

Kertépítés

 

Amikor meglévő kertünk újragondolásában, vagy új kert létesítésében gondolkodunk, mindig arra vágyunk, hogy olyan legyen a majdani kertünk, amely illeszkedik az életvitelünkhöz, az igényeinkhez, az ízlésvilágunkhoz, vagyis Hozzánk.

A Royal-Kert Kft. kertépítő szakemberei új weboldalukon részletes útmutatót és praktikus tanácsokat nyújtanak partnereik számára elképzelései, álmai megvalósításához, az alábbi témakörök mentén:

fotó: Royal-Kert Kft.

Kertfenntartás

A kertfenntartási munkákat kondíció szerint két fő csoportba sorolhatjuk.

Az átalánydíjas kertfenntartást a Royal-Kert Kft. szakemberei ipari létesítmények zöldfelületei vagy rendszeres fenntartást igénylő zöldfelületek esetében javasolják. A fenntartási tevékenység teljes körű, előre megállapodott keretek között, megfelelő gyakorisággal történik. Az árajánlattétel és az átalánydíj megállapítása a helyszín megtekintését és az igényeinek megismerését követően történik.
fotó: Royal-Kert Kft.

Az eseti kertfenntartást bármilyen típusú és jellegű egyszeri kertfenntartási igény esetén javasoljuk. Legyen az ágvágás, fűnyírás, metszés, stb., bármilyen típusú és léptékű eseti kertfenntartásban segítségére lehetünk. Árajánlatot egyszerűbb esetben megtekintés nélkül, összetettebb kertfenntartási feladat esetén a helyszín és feladat megtekintését követően ad a vállalat.

Automata öntözőrendszerek

Egy öntözőhálózat kivitelezését érdemes minden esetben szakemberre bízni. Ennek kötelező előkészítő munkarésze az öntözőterv elkészítése. A rendszernek a vízforráshoz (vízhálózat vagy kút) való méretezése alapvető fontosságú a megfelelő működéshez, valamint az üzemeltetési körülmények és a terepviszonyok is befolyásolják a rendszer kialakítását. A szakszerűen elkészített öntözőrendszer tervvel a megrendelő megspórolhatja a későbbi bosszankodásokat, a nem megfelelő működéséből eredő problémákat, többletköltségeket, utánajárást.
fotó: Royal-Kert Kft.

Az öntözőrendszer vezérlője lehet kültéri, illetve beltéri. A beltéri felszereléséhez lehetőleg zárt helyiségre és 220V-os csatlakozási lehetőségre van szükség. A kisfeszültségű vezérlőkábeleknek a vezérlőtől a kertbe történő kivezetésének lehetőségét biztosítani kell. Ehhez új épület kivitelezésénél a szigetelés, vakolás és festés előtt egy védőcsövet célszerű kivezetni a leendő vezérlőtől a kertbe, a földfelszín alatt 30 cm mélységben. Meglévő épületeknél a fal utólagos fúrásával oldható meg a védőcső kivezetése.


A kültéri vezérlő bírja a hideget, meleget. Akár a ház falára, a tető alá vagy egy fűtetlen melléképületbe is elhelyezhető, egyedül az esővel szemben szorul védelemre.

Az öntözőrendszer terve tartalmazza a szórófej-kiosztásokat, a csővezetékek nyomvonalát, a szelepdobozok pontos helyét, minden műszakilag fontos részletet.

A tervi adatok, anyagszükségletek alapján a Royal-Kert Kft. szakemberei kivitelezési árajánlatot készítenek, emellett a megrendelő eligazodását a számos technikai információ között részletes műszaki leírással is segítik.