A Kőröshegyi Levendulás, pontosabban annak tulipán-, illetve nárciszültetvénye húsvétkor is fogadja a látogatókat, ugyanis a virágzás dömpingje éppen e napokban zajlik.

Mint írják:

"Az időjárást, a tulipánok életciklusát... nem mi irányítjuk, így garantálni nem tudjuk azt, hogy mindenkinek jut virág."

tulipán

Gyönyörűbbnél gyönyörűbb színekben pompáznak – forrás: Facebook/Kőröshegyi Levendulás

A gazdaság március 29-én nyitotta meg kapuit a korai tavasznak köszönhetően, Magyarország legnagyobb tulipánszüretén közel félmillió, különböző színekben pompázó tulipánban gyönyörködhetnek a látogatók a Kőröshegyi Levendulás kertészetében.

tulipán

Félmillió színváltozat várja a tulipán szerelmeseit – forrás: Facebook/Kőröshegyi Levendulás

A tulipánok általában márciustól májusig nyílnak. Ez az időszak a növények számára ideális, mivel a hőmérséklet és a fényviszonyok kedvezőek a virágzáshoz. A virágzás hossza fajtától függ, de általában egy hét és két hét között változik. A megfelelő gondozás hozzájárulhat a virágzás hosszabb ideig tartó fenntartásához. A rendszeres öntözés és a megfelelő tápanyagok segíthetik a virágok frissességét hosszabb ideig megőrizni.

tulipán

A rajongókat az eső sem riasztja el – forrás: Facebook/Kőröshegyi Levendulás

Ha pedig szeretnénk, hogy tulipánhagymáink a következő évben is sok szép virággal örvendeztessenek meg minket, elnyílás után vágjuk le a virágszárakat. Amikor a levelek is elsárgulnak, távolítsuk el őket. Ha már az évek alatt megsokasodott a virághagymák száma egy helyen, szedjük ki azokat, szellős, hűvös helyen tároljuk papírzacskóban, majd augusztusban ültessük vissza nagyobb térállásba.

tulipán

A virágok nyílásának idejét a természet szabályozza – forrás: Facebook/Kőröshegyi Levendulás