Az USA keleti partvidékén a közelmúltban ismeretlen pókok hatalmas serege egy nagyon erős és hirtelen támadó inváziót indított el, amely a mai napig is tart – olvashatjuk a thedailyscoop.com portálon.

Szeretnéd bővíteni a tudásodat az előremutató mezőgazdasági technológiák tapasztalataival?

Ha igen, Neked szól a PREGA Konferencia és Kiállítás!

Találkozz személyesen azon szakemberekkel, akik a precíziós gazdálkodásban már több éves tapasztalatot szereztek!

Időpont: 2022. május 11-12.

Tudj meg többet az év agrárdigitalizációs eseményéről!
www.prega.hu

A helyi lakosság azonban nem fél a pókoktól, amelyeknek több méter átmérőjű, sűrű hálói ijesztő látványt nyújtanak, sőt több helyen szabályosan elzárják egyes hétvégi házak verandáját.

A Georgiai Egyetem rovartan professzora, Dr. Nancy Hinkle ugyanis az emberek megnyugtatására elmagyarázta, hogy a támadók az Ázsiából származó Joro fajhoz tartoznak, amelynek 8-9 cm-re növő egyedei ugyan mérget termelnek, de az emberre és az állatokra teljesen veszélytelenek.

Ezek a pókok ugyanakkor a legyeken kívül, szorgalmasan pusztítják az egyéb eszközökkel nehezen irtható márványos poloskákat is, amelyek több növényfajban jelentős károkat okoznak, és kellemetlen szagukkal bosszantják az embereket.

Ezt a pókfajt nyilván valamilyen hajószállítmány segítette át az Amerikai Egyesült Államokba. Az emberek az ilyen eseteket általában szerencsétlenségnek tartják, jelen esetben viszont az történt, hogy a véletlen egy fenyegető veszély képében hatásos fegyvert adott a növényvédők kezébe.