A Dula pincészet termőterületén, négy különböző módon kezelt kísérleti parcellában vette kezdetét a Syngenta Kft. Szőlő Növényvédelmi Szakmai Napja.

Az első terület kontrollként kezeletlen maradt, míg a másodikban a Syngenta már jól ismert, Topáz nevű készítményét juttatták ki. A harmadik részt egy konkurens gyártó termékével permetezték, a negyedik parcellát pedig a Syngenta Dynali-val kezelték.

A kontroll területen jól láthatóak voltak az ide év szélsőséges időjárásából adódó kórokozók kártételei.

A három különböző szerrel kezelt terület közül legrosszabb eredménnyel a Topáz végzett.

A Dynali parcellája a várakozásoknak megfelelően kitűnően teljesített, így a terület teljesen tünetmentes maradt - feketerothadás tekintetében is.

A Syngenta Kft. kétszer engedélyeztette a Dynali-t, azaz egy vegetációban kétszer lehet használni egymás után, blokkszerűen, nulla-öt és nulla-hatvanöt dózisban. A szer alkalmazását a Syngenta szakemberei a virágzás utáni, legkritikusabb időszakban, a bogyóvédelemre pozícionálva ajánlják.

A szakmai rendezvény az ország egyik legnagyobb mészkőtufa-pincéjéban zárult, ahol a résztvevők a hasznos növényvédelmi előadások után megoszthatták egymással tapasztalataikat, majd hangulatos ebéden- és borkóstolón is részt vehettek.