Az SZ&B AGRO KFT. a zöldségtermelő gazdálkodók számára hatékony, komplex megoldásokat biztosít – a tervezéstől a kivitelezésen át, egészen a szervizszolgáltatásig.

Az SZ&B AGRO meghívására Zákányszékre látogattunk a Papp Testvérekhez, ahol a családi gazdaságban több generációs szántóföldi zöldségtermesztést folytatnak. Papp László ügyvezető bemutatta gazdaságukat, amely első sorban újburgonyát és gyökérzöldségeket termel, valamint a terményeket a betakarítást követően válogatják, tisztítják és csomagolják is. A feldolgozott termékekkel komoly piaci igényeknek kell megfelelniük ahhoz, hogy a nagy áruházláncokba is be tudjanak kerülni.

Papp István tulajdonos az egyre halmozódó időjárási és a piaci kihívásokat is hosszan részletezte. Mindezek mellett az energiaárak drágulása és a fokozódó munkaerőhiány is nyomást gyakorol a gazdákra. István szerint:

"más lehetőség nincsen a zöldségkertészek számára, mint az előre menekülés és kiváló minőségű feldolgozott termékkel elért magasabb profit"

"Egy kiállításon ismerkedtünk meg az SZ&B AGRO KFT. szakembereivel, akikkel elbeszélgetve felismertük, hogy komoly rálátással bírnak a zöldségtermesztés és -feldolgozás nemzetközi géppiacára, valamint meggyőzőek voltak a referenciáik is"

"Komplex megoldást tudtak felvázolni a problémáinkra és rövidesen elhatároztuk, hogy megvásároljuk az általuk javasolt teljes gépsort az újburgonya és a gyökérzöldségek feldolgozására. Az új technológia tervezésében is profi segítséget nyújtottak, majd folyamatosan kapcsolatot tartottak a gyártóval is a gördülékeny kivitelezés és beüzemelés érdekében. Az egész beruházási folyamattal nagyon elégedettek vagyunk, mert a menedzseléstől kezdve a próbaüzemig, sok terhet levettek a vállunkról és megnyugtató volt látni, hogyan működik ez, amikor egy vállalat háta mögött már komoly tapasztalat van" – nyilatkozta Papp István.

"A zöldségfeldolgozó technológiai sor az egyik legkorszerűbb optikai válogatóval és osztályozóval, tisztítóberendezéssel, zsákológéppel és robot palettázóval rendelkezik, így a kész áru kiváló minőségben kerülhet a piacra. Mindezeknek köszönhetően a nagy áruházláncok és a legigényesebb vevők elvárásainak is maximálisan meg tudunk felelni" – vette át a szót Papp László.

"Fontosnak tartom elmondani, hogy az új feldolgozóüzemünk univerzális, így még hatékonyabban tudjuk kihasználni az előnyeit. Gyors beállítás után azonnal indulhat a munka a burgonya után gyökérzöldségekkel vagy fordítva. Az SZ&B AGRO KFT. szakemberei a beruházást követően is lelkiismeretesen követik az üzem munkáját és mindenben rendelkezésre állnak, ha segítségre van szükségünk. Inputanyagokkal – például zsákokkal és egyéb fogyóeszközökkel – is folyamatosan ellátnak minket, nagyon kedvező áron" – hangsúlyozta László.

Interjúnkban az SZ&B AGRO KFT. ügyvezetője és technikusa is megszólalt, akik részletes szakmai információkkal láttak el minket a zöldségfeldolgozás gépesítése terén. Ezért is érdemes visszanézni élő videónkat teljes terjedelmében – amelyet szintén a Papp Testvérek telephelyén forgattunk: